Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Περί έρωτος πολύς λόγος την σήμερον


Κάτω ακριβώς από αυτή τη φωτογραφία του Γκίνσμπεργκ με την Μπίρκιν, από την ταινία που αναφερόταν στον Μάη του ΄68, εγώ πρέπει να κάνω μια εισαγωγή στα όσα θα ακολουθήσουν που αλίευσα στις εφημερίδες σχετικά με το μέγα θέμα ΕΡΩΤΑΣ που "παίζει" τόσο πολύ σήμερα. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τις επιδόσεις σας στον πίνακα παραπάνω, αλλά δεν θα σκάσουμε κιόλας έτσι; Λοιπόν, ιδού μερικά στοιχεία περί έρωτος και άλλων δαιμονίων:
«Ο έρωτας είναι δύο ειδών»
«Ο ΤΡΟΠΟΣ με τον οποίον ερωτευόμαστε είναι πολύ δύσκολο να ερμηνευθεί. Όλος ο κόσμος ασχολείται υπερβολικά με το θέμα του έρωτα, γιατί ακριβώς δεν μπορεί να τον εξηγήσει. Οι παράγοντες εξακολουθούν να παραμένουν οι ίδιοι, οι ερωτευμένοι βασίζονται σε αυτά που βλέπουν, σε αυτά που μυρίζουν, σε αυτά που νιώθουν και αγγίζουν και σε αυτά που... φαντάζονται βάσει αυτών που βλέπουν μυρίζουν, αγγίζουν και νιώθουν. Θα μπορούσαμε λοιπόν να χωρίσουμε τον έρωτα σε δύο βασικές κατηγορίες: τον κεραυνοβόλο και τον σταδιακό, ανάλογα με το πόσο γρήγορα εκδηλώνεται», σημειώνει.
Τι είναι όμως ο κεραυνοβόλος έρωτας; «Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η ένταση. Έντονο πάθος, έντονα συναισθήματα, έντονη προσκόλληση και ενασχόληση, έντονη επιθυμία για συναισθηματική και σωματική επαφή». Η διάρκειά του δεν ξεπερνά τις περισσότερες φορές τους έξι μήνες. «Αντίθετα, ο ουσιαστικός έρωτας που έχει κοινά χαρακτηριστικά με το περιβόητο... κλικ του κεραυνοβόλου, δεν συμβαίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται, από ώρες σε μέρες, σε μήνες, σε χρόνια...».
Το ιδανικό μενού για τον Άγιο Βαλεντίνο
TΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ Του Jane Feinmann
Στρείδια, κρασί και σοκολάτα είναι μερικά από τα «φίλτρα» που διεγείρουν την ερωτική επιθυμία
ΓΙΟΡΤΗ του Αγίου Βαλεντίνου αύριο και οι ερωτευμένοι μπορούν να ενισχύσουν την επιθυμία του αντικειμένου του πόθου τους με φαγητά, μουσική, φάρμακα, μυρωδιές.
Τροφές
● ΟΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, όπως και το κρασί, κάνουν καλό στις κυρίες όταν τις καταναλώνουν οι άνδρες, λέει μια παλιά γαλλική παροιμία. Μέχρι πρόσφατα, οι γαμπροί στη Γαλλία έτρωγαν σπαράγγια την παραμονή του γάμου τους. Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι κάνουν κάποιο καλό- από την άλλη, όμως, δεν υπάρχουν τέτοιες αποδείξεις ούτε και για άλλες τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές.
● ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΙ, καρύδια Βραζιλίας και αμύγδαλα είναι πλούσια στο αμινοξύ αργινίνη και αυξάνουν τα επίπεδα του αίματος στα γεννητικά όργανα- ένα φυσικό Viagra, σύμφωνα με τον διατροφολόγο Πάτρικ Χόλφορντ και την τηλεοπτική ειδικό Γκίλιαν Μακίθ.
● ΣΤΡΕΙΔΙΑ, η πλουσιότερη πηγή ψευδαργύρου, τρέφουν τον αδένα του προστάτη και αυξάνουν την παραγωγή τεστοστερόνης, σύμφωνα με τη σύμβουλο διατροφής Σουζάνα Ολίβιε.
● Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ περιέχει φαινεθυλαμίνη, που φτιάχνει τη διάθεση και είναι η χημική ουσία που παράγουμε στον εγκέφαλό μας όταν ερωτευόμαστε, σύμφωνα με την Ολίβιε. «Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα, έτσι επιμένετε στη σοκολάτα με 60%-70% κακάο», υπογραμμίζει.
● Η ΟΣΜΗ της τροφής, μάλλον, παρά τα συστατικά της είναι αυτή που επηρεάζει τη διάθεση των ανδρών, λέει ο νευρολόγος Άλαν Χιρς, ο ιδρυτής του Ιδρύματος Θεραπείας και Έρευνας για την Όσφρηση και τη Γεύση στο Σικάγο. Μέτρησε τα αποτελέσματα αρωμάτων στην πεϊκή κυκλοφορία του αίματος και βρήκε πως οι Αμερικανοί ανταποκρίνονται καλύτερα στα ντόνατς, την πίτσα, τα ποπκόρν και τις φράουλες. Οι άνδρες, κατέληξε, διεγείρονται από μυρωδιές που ανακαλούν την ασφάλεια και την απόλαυση της παιδικής ηλικίας. Η βανίλια φαίνεται πως έχει επίσης αποτελέσματα για τους ίδιους λόγους.
● ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕΦΑΓΗΤΟ απολαμβάνουμε μπορεί να είναι ερωτικό εφόσον η απόλαυσή του αυξάνει την «ορμόνη του έρωτα», την οξυτοκίνη, και διεγείρει σεξουαλικά. Το ίδιο μπορεί να γίνει με τον χαμηλό φωτισμό και την απαλή μουσική, λέει ο δρ. Μάικλ Όντεντ, το βιβλίο του οποίου «Η επιστημονική αντιμετώπιση του έρωτα» (εκδ. Free Αssociation) αναφέρεται στις επιστημονικές βάσεις του δείπνου της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.
Φάρμακα
Το Βιάγκρα ήταν το πρώτο χάπι για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Ανέτρεψε τη διαδεδομένη άποψη ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι περισσότερο στο μυαλό. Η δυσλειτουργία που επιμένει έχει σωματικά αίτιασυνήθως είναι η πρώτη ένδειξη ότι τα αιμοφόρα αγγεία φράζουν (αρτηριοσκλήρωση), αφού τα αιμοφόρα αγγεία στο πέος είναι από τα μικρότερα στο σώμα. Όποιος πάσχει από στυτική δυσλειτουργία θα πρέπει να εξεταστεί για διαβήτη, παχυσαρκία, υψηλή πίεση και αφύσικη χοληστερίνη και να υποβληθεί σε θεραπεία.
Στο μεταξύ, φάρμακα όπως το Βιάγκρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιωθεί η ροή του αίματος στο πέος και ως εκ τούτου η στυτική λειτουργία. Όμως ένας στους επτά άνδρες δεν ανταποκρίνεται στο Βιάγκρα, ενώ άλλοι παρουσιάζουν μη αποδεκτές παρενέργειες.


2 σχόλια:

Τη 2/15/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Ο Πάτρικ Χόλφορντ είναι σπουδαίος επιστήμονας, τον αναφέρει κι ο διατροφολόγος Γιώργος Μηνούδης. τα βιβλία του -ανεβείτε φυσικά και υγεία 100%-, είναι πολύ κατατοπιστικά .

 
Τη 2/15/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Για την αγκινάρα που λες, θυμίζω ότι οι αρχαίοι Έλληνες, την είχαν σαν φάρμακο και το σχήμα του φύλλου της, στολίζει κιονόκρανα.επίσης, ξέχασα να πώ πριν, ότι στη διατροφολογία παίζει κυρίαρχο ρόλο, δίνεται και σαν συμπλήρωμα για αποτοξίνωση του συκωτιού κλπ. στον Πάτρικ Χόλφορντ το διάβασα. Με αγάπη Κούλα

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα