Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Το σκίτσο της ημέρας(ή της συγκυρίας;)


Το ερώτημα του τίτλου δεν είναι καθόλου ρητορικό, μια και η εικόνα-όχι μόνο η επικοινωνιακή ή αυτή που ήθελαν να προσδώσουν οι άνθρωποι του εν λόγω κτιρίου-που εμφανίζει, και όχι μόνο, σήμερα η κυβέρνηση, ασφαλώς δεν είναι και η καλύτερη(για να χρησιμοποιήσω τη διπλωματική γλώσσα).
Ασφαλώς ο κ. πρωθυπουργός όταν έπαιρνε εκείνες τις άκρως επικοινωνιακές στάσεις, όταν έκανε τις υπαγορευόμενες από τους ίματζ-μέϊκερς κινήσεις ότι και καλά θα χτυπηθεί η διαφθορά, δεν περίμενε, ότι όπως τότε που "χτύπαγε αέρα"έτσι θα έκανε και μετέπειτα μέχρι τα σήμερα. Και επειδή σύμφωνα με την αρχαία ρήση προσαρμοσμένη στα κυβερνητικά μέτρα, το δις εξαμαρτείν(Βαρθολομαίος, Ζαχόπουλος)ουκ ανδρών συνετών, ηθικών, σεμνών(το ταπεινών το αφήνω, γιατί είναι μια άλλη ιστορία), γιαυτό θα πρέπει εκτός των όποιων μέτρων ληφθούν από την ηγεσία, τα στελέχη που βρίσκονται ανά τον κρατικό μηχανισμό, να συγκρατήσουν τις ορμές τους(με διττή έννοια)γιατί εκτίθενται. Και λέω με διττή έννοια, εννοώντας τις ορμές τις σεξουαλικές, αλλά κι αυτές της οικονομικής κακοδιαχείρισης και γενικά της διαχείρισης της εξουσίας.
Βέβαια πρέπει να πούμε πως ό,τι ήταν να γίνει έγινε, η "τιμή"των όπλων πήγε περίπατο, κι από δω και στο εξής, ουδείς πείθεται ή μπορεί να πεισθεί περί...αγαθών προθέσεων.
Διότι εδώ η πολιτική διαχείριση εμπλέκεται με την σεξουαλικότητα και δεν ξέρει κανείς σε ποιά κίνηση να προβεί. Να φυλαχτεί από οικονομικής απόψεως ή...να πιάσει τοίχο;

1 σχόλια:

Τη 1/05/2008 , Ο χρήστης Blogger Μπάμπης είπε...

Καλή χρονιά φίλε, να είσαι καλά

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα