Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Tο προεδρικό...βρέφος!



΄Εγραφα στις 19 Δεκεμβρίου σε ανάρτησή μου, για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΡΟΣ Τ΄ ΑΡΙΣΤΕΡΑ από περιέργεια περισσότερο παρά για φόβο, μην έχουμε τα ίδια με το ΠΑΣΟΚ όσο αφορά τα της διαδοχής. Οι εξελίξεις όμως τρέχουν και τα πράγματα δείχνουν εντελώς διαφορετικά. Στο μόνο που μοιάζουν είναι τα γκάλλοπ που δείχνουν μεγάλη διαφορά υπέρ του κ. Τσίπρα(ναι αυτόν εννοώ με τον χαρακτηρισμό "προεδρικό βρέφος", κατά το "θείο βρέφος" του ΠΑΣΟΚ, που ήταν κάποτε ο κ. Λαλιώτης, ενώ η φωτογραφία είναι σαφής ως προς τις προθέσεις του ενεργήσαντος το μοντάζ).
Τηρουμένων των αναλογιών και των διαφορών, ο κ. Κουβέλης έχει κοινά στοιχεία με τον κ. Σκανδαλίδη, χωρίς να υπάρχει όμως έτερος υποψήφιος,τρίτος δηλαδή. Θεωρώ, και συγχώρεσέ με τέως συνάδελφε εν μπλογκ Γεώργιε που μπλέκομαι στα "πόδια" σας, ότι ο δρόμος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει παρθεί και επιστροφή δεν έχει.
Κατά μία άποψη η καινοτομία είναι επαναστατική, το να εκλεγεί δηλαδή πρόεδρος ο νεώτερος όλων(των γνωστών τουλάχιστον) και οι επαναστατικές επιλογές είναι ίδιον της αριστεράς(μακάρι να ήταν όλες και ...όλης της αριστεράς) και απομένει να φανεί στην πράξη, όχι πόσο ώριμη είναι η ελληνική κοινωνία να τις δεχτεί, αλλά ο ίδιος-πρώτα-χώρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι,ήδη λένε, ότι το... βρέφος, "γράφει" τηλεοπτικά και αυτό είναι ζητούμενο στα προσόντα των σημερινών πολιτικών στελεχών, κάποιοι το προχωρούν παραπέρα, ότι γιαυτό προωθείται...Θα δείξει όμως.
Το γεγονός είναι η νέα γενιά δείχνει τα δόντια της, τα οποία και λόγω ηλικίας, ασφαλώς είναι πιο κοφτερά!


1 σχόλια:

Τη 1/05/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα!
Τουλάχιστον για όσους είμαστε στο χώρο της "ανένταχτης" μεν "ανανεωτικής" όμως αριστεράς...
Δεν καταλαβαίνουμε περί θείων ή άλλων βρεφών, δε δεχόμαστε δακτυλίδια, δεν είναι πρώτο μας μέλημα το πώς "γράφει" κάποιος στις τιβούλες...
ΔΕ μας νοιάζει αν ο ένας είναι "πιτσιρικάς" και ΔΕΝ βρίσκουμε τον άλλο "μεγάλο"...
Δεν είναι κριτήριο αν φορά ή όχι .... γραβάτα....
Δε θέλουμε life style "ηγεσίες"...
Α ρε Αλαβάνε τί μας έκανες.....
Πάνω που είχαμε βρει έναν κάποιο δρόμο....
Δυστυχώς δεν ψηφίζω καθ' ότι μη οργανωμένος....
Θα ψήφιζα όμως Κουβέλη, έστω κι αν έχω κάποιες επιφυλάξεις....
Όπως και αν ήμουν ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζα Σκανδαλίδη....
Φαίνεται ότι ποτέ δε θα ανήκω στα "πλειοψηφικά ρεύματα".......
Γαμώτο....

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα