Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Φτωχοχώρος και φτωχοχρόνος

Αθήνα
Τη δημιουργία «Ξενοδοχείου των Φτωχών» εξήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Το Ξενοδοχείο θα απευθύνεται κυρίως στους ηλικιωμένους άστεγους της πόλης και θα δημιουργηθεί σε πολυώροφο κτίριο επί της οδού Πατησίων.
Μιλώντας στη διάρκεια της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης γιορτής του Ιδρύματος Αστέγων, ο δήμαρχος εξήγησε ότι το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας περίπου 70 κλινών, με δίκλινα δωμάτια, λουτρό και αυτόνομο εξοπλισμό, ενώ θα λειτουργεί με την επωνυμία «Εστία των Αθηνών», σύμφωνα με την επιθυμία της κληροδότριας.
Οι φιλοξενούμενοι θα υποστηρίζονται κοινωνικο-ψυχολογικά και ιατρικά, ενώ δημιουργείται στο ισόγειο αυτόνομος χώρος για την ψυχαγωγία τους.
«Μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο που δημιουργήσαμε το 2007, ο στόχος για τη νέα χρονιά είναι το 'Ξενοδοχείο των Φτωχών', που θα λειτουργεί σαν ένα μεγάλο σπίτι για όσους έχουν αποστερηθεί την οικογενειακή φροντίδα» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.
Ο ίδιος κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που δίνει κάθε μέρα φαγητό σε 1.200 φτωχά άτομα
.
΄Ετσι λοιπόν, μετά το μπακάλικο των φτωχών τώρα και ξενοδοχείο. Προς θεού δεν λέμε όχι στις καλές προθέσεις κανενός, ούτε της κληροδότριας, που είχε επιθυμία να "εστιάσει", τόσα ανέστια άτομα, ούτε του δημάρχου, με άλλους τα έχουμε. Με όσους, όπου κι αν βρίσκονται, που εξαιτίας τους δημιουργούνται αυτές οι συνθήκες και έρχονται στην ανάγκη τόσοι άνθρωποι. Μην το επεκτείνω πολύ και αρχίσουμε τις αναλύσεις. ΄Ολοι τους,(και το) ξέρουμε,τι είναι αυτό που φταίει. Ποιό θα είναι το επόμενο κομάτι αυτού του πάζλ της αντιμετώπισης της φτώχειας των μεγαλουπόλεων;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα