Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Εν Μυτιληνιοίς τη 23η Οκτωβρίου 2009

{ Το μουσικό σχήμα επί το έργον}
<<Ο Θεός στ΄ αμπέλια κι εμείς στα βαρέλια>>, ήταν το σύνθημα που εκστόμισε ο παραγωγός Βαγγέλης Πόθος, παίρνοντας τον Γ΄έπαινο, κι ήταν αντιπροσωπευτικό της όλης εκδήλωσης, αφού για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν δείγματα της προσωπικής δουλιάς 20 και πλέον παραγωγών κρασιού του χωριού των Μυτιληνιών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών, με την παρουσία και Μυτιληνιών από τη Βρίσα της Λέσβου.
{Ο Μυτιληνιός από τη Βρίσα πίνει(;) με το κοκοράκι}
Το τραπέζι είχε απ΄ όλα τα καλά και παραδοσιακά, που ετοίμασαν οι γυναίκες του συλλόγου, όλα σπιτικά, όλα νόστιμα, κρασί άφθονο και την γευσιγνωσία και βαθμολόγηση των υπερτριάντα φιαλών ώστε να αναδειχθεί η νικηφόρα τριάδα ανέλαβαν δύο κυρίες. Η κα Κλουβάτου, σπουδασμένη γευσιγνώστης και η κα Βιολέτα Τριπόδη, δημοσιογράφος, μάλλον εμπειροτέχνης, που δοκίμασαν και κατέληξαν σε 4 επαίνους(η πρώτη θέση μοιράστηκε).
{Η κα Κλουβάτου δοκιμάζει}
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρ. Αμουργιανός, ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα, υποσχέθηκε βελτίωση την όλης διαδικασίας του χρόνου και την καθιέρωσή της. Ο θεός πάντως φέτος, κατά πως μου είπε ο Βαγγέλης ήταν στ΄ αμπέλια γιατί βγήκαν καλά κρασιά.
Ας είμαστε λοιπόν κι εμείς στα βαρέλια κοντά, απορρίπτοντας φιάλες με αλλότριες ετικέτες.


{Η κα Τριπόδη το μυρίζει όπως ένας καλός γευσιγνώστης}



{Ο Γ΄έπαινος στον Βαγγέλη Πόθο που μας βγήκε πλάγιος σαν ήχος}




{Το τραπέζι με τις "διαγωνιζόμενες" φιάλες}






{Η φιάλη αναζητούσε νονό και ο Γιάννης ψάχνει όνομα}






{Ο Δήμαρχος ρίχνει τις βόλτες του, μετά τη δοκιμή των κρασιών}







{Η κα Τριπόδη, έχει δικαίωμα για χορό μετά την γευσιγνωσία και το ασκεί}








{Ο κ.Πολυκράτης Κωνσταντινίδης σε έναν ομολογουμένως καλό απτάλικο}
Και του χρόνου νάμαστε καλά όλοι!!!







2 σχόλια:

Τη 10/26/2009 , Ο χρήστης Anonymous Γιώργος Φάκας είπε...

Καλά ολα αυτά αλλά δεν μπορεί να γίνει επιτέλους κατι εννιαίο που να συμμετέχουν ολα τα χωριά που εχουν κάτι να δείξουν?Την προηγούμενη εβδομάδα ειχαμε την γιορτή μήλου στους Μανωλάτες.Την αλλη εβδομάδα ισως κάτι αλλο την γιορτή σουμας για παράδειγμα.Το φθινόπωρο ειναι απότι φαίνεται η εποχή των τοπικών προιόντων της Σάμου.Ας βρεθουν κάποια στιγμή ολοι οι εμπλεκόμενοι σε τέτοιου ειδους εκδηλώσεις και ας χαράξουν μια κοινή πορεία για το καλό ολων που ζούμε σε αυτό το νησί.

 
Τη 10/26/2009 , Ο χρήστης Blogger gskapetis είπε...

Γιώργο μου, τόχει πει ο Νιόνιος άπαξ δια παντός: "Των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλο γαλαξία". Κάθε "κύτταρο" οργανώνει τα ημέτερά του και τα παρουσιάζει. Εγώ θεωρώ ότι κάτι κοινό περί τα παραδοσιακά, κάτι σε φεστιβάλ ας πούμε είναι πολύ δύσκολο και λόγω διαφορετικών εποχών και λόγω άλλων διαφορών. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα μαθαίνουμε έγκαιρα και να τα απολαμβάνουμε. Και φυσικά να έχουν όλα αυτά συνέχεια.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα