Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Σουζάνα και Έλενα Βουγιουκλή: Νύχτα γεμάτη μάγια!


Τα φώτα χαμήλωσαν εκεί λίγο μετά τις 9 και τα μάγια ξεχύθηκαν με μουσική μορφή τυλίγοντάς μας σαν σύννεφο. ΄Οσοι είμαστε χτες βράδυ στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, λίγοι αλλά τυχεροί, φύγαμε μαγεμένοι από αυτή τη συναυλία. Σουζάνα και Έλενα Βουγιουκλή, δύο αδερφές, δύο φωνές, ένα και εκπληκτικό το αποτέλεσμα. ΄Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι από την ΄Ηπειρο, τη Θράκη, τη Μακεδονία, τον Πόντο, μέχρι την Κάτω Ιταλία, την Πορτογαλία και συχνές μεταβάσεις πέραν του Ατλαντικού, με αναφορές αξιόλογες, που ξάφνιαζαν κάθε στιγμή από τις ανεπανάληπτες ερμηνείες, την άψογη σκηνική παρουσία και την λιγόλογη αλλά πλήρη παρουσίαση των κομματιών.

Δύο πανέμορφες γυναίκες με προσεγμένη την κάθε λεπτομέρεια, από το ντύσιμο έως την παραμικρή τους κίνηση, κέρδισαν όχι μόνο τις εντυπώσεις της βραδιάς, αλλά τις καρδιές μας, χωρίς να καταβάλλουν καμιά προσπάθεια, πέρα από την βαθιά γνώση και το τέλειο αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Δεν ξέρω τι έφταιξε, αν και έχω καταγράψει στο μυαλό μου μερικές από τις αιτίες, που το αρχαίο θέατρο δεν ήταν κατάμεστο όπως θα έπρεπε, για να ανταποδώσουμε σαν τόπος τη μεγάλη τιμή που μας έκαναν οι δύο καλλιτέχνιδες. Ζούμε βλέπετε την εποχή του σταρ-σύστεμ, του μεγαλοονοματισμού που μας τραβάει σαν τις πεταλούδες στα δυνατά φώτα. Από την άλλη μας κατατρέχει και θα εξακολουθήσει επ΄ άπειρον ως φαίνεται, η αλληλοκάλυψη των διάφορων πολιτιστικών εκδηλώσεων που βάζουν σε δίλημμα όσους θα ήθελαν να πάνε κάπου τις καλοκαιρινές νύχτες του.

Σημασία έχει πως όσοι σπεύσαμε, ζήσαμε μια μαγευτική νύχτα που θα τη θυμόμαστε για καιρό, μαζί με τις δύο εξαίσιες παρουσίες. Τη Σουζάνα και την Ελένη που τις αγαπήσαμε σε μια νύχτα… αλλά … με το δίκιο μας!

1 σχόλια:

Τη 6/29/2009 , Ο χρήστης Anonymous yianniscolaz είπε...

FILE GIORGO
DISTIXOS DEN TO ...XERAME...MIA KAI DEN EIXE DIAFIMISTEI KATHOLOU!!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα