Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Γιάννα μπαμπέσα, λουκέτο έβαλες στα Μέσα

Απεργία ξαφνική των δημοσιογράφων, άνευ ενημερώσεως 5χτες με 5 σήμερα, για τα ξαφνικά μαντάτα εκ των Αγγελοπουλαίων και το κλείσιμο δύο μέσων που απασχολούσαν κόσμο και κοσμάκη και ορθώς- αν και με μια 24ωρη θα της κάνετε τα μούτρα κρέας της Γιάννας(χώρια που και να της τα κάνετε, ας είν΄ καλά ο Φουστάνος, που θα της τα ξαναφτιάξει). Αυτό το ξαφνικό πέρασμα από την ύπαρξη δύο δυναμικών μέσων ενημέρωσης, στην ανυπαρξία εν μια νυκτί(πάντα τέτοιες αποφάσεις νύχτα παίρνονται, άσχετα αν ανακοινώνονται με το πρώτο φως της ημέρας), είναι μια ισχυρή ένδειξη σε όλους τους πρωτοκλασάτους της ενημέρωσης για το τι μπορεί να συμβεί από μέρα σε μέρα και πώς τα αφεντικά της ενημέρωσης μπορεί με ένα e-mail να τους κόψουν μια ρίζα από τις πολλές που απομυζούν. Και λέω ότι είναι ένας ισχυρός κώδων γι΄ αυτούς, γιατί για όλους τους υπόλοιπους είναι μια συνήθης πλέον δοκιμασία, να κλείνει η επιχείρηση και να βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη, στο δρόμο. Αυτοί-οι μικροί κι ασήμαντοι-είναι το σύνηθες άλεσμα των μηχανών της αγοράς, είναι αυτοί που παίρνουν τα λιγότερα, έως ελάχιστα και γνωρίζουν ότι μπορεί να τα χάσουν κι αυτά.


΄Όμως το θέμα μου δεν είναι ότι η ερίτιμος Ολυμπιακή Γιάννα, μετά του αξιοτίμου συζύγου αυτής Θεοδώρου, αποφάσισαν- αιφνιδίως δεν νομίζω- να κλείσουν τα δύο μαγαζάκια της ενημέρωσης(σε σχέση με τη Χαλυβουργική, φυσικά μαγαζάκια είναι), τον ιστορικό Ελεύθερο Τύπο της συντηρητικής παράταξης, του αειμνήστου Βουδούρη και τον άρτι και με υπερ-προσδοκίες στηθέντα City-FM, όπου συνυπήρξαν σαν παραγωγοί εκπομπών ο Τσίμας κι ο Τζίμης(Πανούσης), ο Στέφανος Μάνος, ο Θόδωρος Πάγκαλος και η Λιάνα Κανέλη(είδα μια φωτογραφία στο διαδίκτυο χτες, προφανώς από δεξίωση (τι να κάνει κι η Λιάνα, όλο δεξιώσεις γίνονται, αριστερώσεις δεν διοργανώνονται), όπου μέσα στη καλή χαρά συνομιλεί η Λιάνα με την Γιάννα (κάνει και ομοιοκαταληξία) Τώρα άραγε θα ηγηθεί, ως μέλος του κόμματος προστασίας των εργαζόμενων, του αγώνα εναντίον της Γιάννας και του συζύγου της, ομού μετά του κ. Παγκάλου;



Το θέμα μου λοιπόν είναι, ότι σήμερα το πρωί, ελλείψει πρωινών εκπομπών «ενημέρωσης» για ζέοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως η νέα δήλωση-συνέντευξη Μανώλη ή τι είπε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας(συγκεκριμένα, του είπε ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι Ευρωπαϊκό, κάτι που δεν τόλμησε να πει στους εταίρους τους προ ημερών στις Βρυξέλλες) ή πόσες μύγες ως τώρα έχει σκοτώσει στον αέρα ο Μπάρακ Ομπάμα, είδα ένα ντοκιμαντέρ στην ΝΕΤ(τι ωραίο κανάλι είναι άμα δεν προπαγανδίζει τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης), για το νερό, την σημερινή κατάσταση σε Αφρική, Ινδία και άλλες δοκιμαζόμενες χώρες, για τον ρόλο των πολυεθνικών του νερού, για τον ρόλο της Παγκόσμιας Τράπεζας, για την στυγνή(και στεγνή)εκμετάλλευση των εξαθλιωμένων πληθυσμών, αλλά και για τα μελλούμενα που μας ενδιαφέρουν όλους, μια που το λιγόστεμα του νερού προοδευτικά, ανοίγει την όρεξη όλων αυτών των «νεροκουβαλητών» του καπιταλισμού, που απορροφούν το πολύτιμο για τους ντόπιους πληθυσμούς νεράκι, απ΄ αυτούς που το συλλέγουν σταγόνα-σταγόνα, για να τους το πουλήσουν, εκμεταλλευόμενοι τη φτώχεια τους και την ανυπαρξία κρατικών υποδομών.

Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει από αυτή την πρωινή τηλοψία μου, ποιο είναι;

Πότε ενημερώθηκα καλύτερα όταν υπήρχαν ενημερωτικές εκπομπές και μεγαλοδημοσιογράφοι ή σήμερα που απεργούσαν;

Αμ το άλλο, το μέγα ευτύχημα, πού το πάτε; ΄Οτι λόγω απεργίας και έλλειψης τηλεοπτικών δελτίων, γλυτώσαμε και τις απευθείας συνδέσεις με το γάμο του ΄Αδωνι και της Ευγενίας, που έλαβε χώρα χτες το βράδυ. Καλά έ, μεγαλύτερη εκδίκηση σε τηλεπερσόνες από τα ίδια τα μέσα τους, αυτά που τους προέβαλλαν όταν έβγαιναν ακόμα και βόλτα, να μην δείξουν τον γάμο τους, δεν νομίζω να υπήρξε. Απόψε προβλέπω να γίνεται ο... αντίγαμος!!!

1 σχόλια:

Τη 6/24/2009 , Ο χρήστης Blogger Side21 είπε...

Λες να τό 'κανε η Γιάννα
για να τη σπάσει στον Άδωνι;
Πάντως με το μιζάρισμα που της κάνανε
και τα δυό κόμματα εξουσίας
και λίγο αέρα πήραν τα μυαλά της !!!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα