Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Σάμος-Ολυμπος Καρπάθου, αδελφάκια

Τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Βαθέος και της Κοινότητας Ολύμπου Καρπάθου είχαμε χτες βράδυ στη πλατεία Δημαρχείου, όπου υπήρξαν χαιρετισμοί, υπογράφτηκε το πρωτόκολλο αδελφοποίησης και ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα...
... Αφορμή ο επαναπατρισμός από το Βρετανικό Μουσείο σε αντίγραφο(ούτε μια πλάκα, μια επιγραφή δεν δίνουν οι αχρείοι), μια επιγραφής-ευχαριστηρίου στεφανώματος Σάμιου γιατρού της αρχαιότητας, που σε επιδημία έσωσε τους κατοίκους της περιοχής του σημερινού Ολύμπου με αυταπάρνηση...
... και αποτέλεσε την απαρχή της αδελφοποίησης στα σημερινά νεώτερα χρόνια μας, σαν οφειλόμενος φόρος τιμής...
... οι Καρπάθιοι υπήρξαν μια δυναμική και δημιουργική παροικία στη Σάμο από τον καιρό της ηγεμονίας και μετά, ήταν πολύ καλοί μάστορες στο χτίσιμο κυρίως της πέτρας, έχουν "σηκώσει" αμέτρητες οικοδομές στη πρωτεύουσα και φυσικά έχουν εδραιώσει την παρουσία τους με τα αμέτρητα επώνυμα "Καρπάθιος ή Καρπαθίου" που βρίθουν στη Σάμο.
... ήρθαν ο πρόεδρος της κοινότητας και διάφοροι εκπρόσωποι της Τ.Α. ήρθαν και τα παιδιά του χορευτικού με τους μουσικούς, από την Αδελφότητα Ολυμπίων Ρόδου, που αριθμεί 1300 μέλη παρακαλώ, μας τραγούδησαν, μας χόρεψαν και κυρίως ξεδίπλωσαν την ψυχή τους ενώπιόν μας, όσων προσήλθαμε, μια που και αυτή η εκδήλωση πέρασε στο ντούκου από πλευράς προβολής(κάτι δεν πάει καλά με τις δημόσιες σχέσεις του Δήμου Βαθέος, το έχουν αντιληφθεί και άλλοι πλην εμού και μου το είπαν).
Συμπατριώτες κι αδέλφια μας αποκαλούσαν συνεχώς από μικροφώνου και έδειχναν να το νοιώθουν. Μακάρι τέτοιοι δεσμοί να μην μένουν στα... πρωτόκολλα!

1 σχόλια:

Τη 6/29/2009 , Ο χρήστης Anonymous yianniscolaz είπε...

den ftaiei h kaki provoli file giorgo!!!allos ftaiei ...pou sto telos tha einai .....olomonaxos!!!idi dipla tou exoun minei mono oi...glastres...kai aytes.... apotistes!!!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα