Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Περάστε για την ... "εξόφληση" !

«Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» γράφουν στα γκισέ των τραπεζών, ευλόγως, αφού απομακρυνόμενος κανείς και επανερχόμενος τα πάντα μπορεί να ισχυριστεί. Αυτή όμως την αρχή δεν μπορεί να την εφαρμόσουμε σε σχέση με την κάλπη, διότι δεν πρόκειται για συναλλαγή οικονομικής φύσεως(αν και ενίοτε συμβαίνει κι αυτό εμμέσως), αλλά για πολιτική επιλογή. Η μόνη ομοιότητα που αποδεικνύεται και πολύ γρήγορα μετά την ημέρα της ψηφοφορίας είναι το… ταμείο! Διότι δυο εβδομάδες μετά καλούμαστε ξανά, αυτή τη φορά όχι για τη κάλπη αλλά για το ταμείο! Διότι το ταμείον (το δημόσιο)είναι μείον και προκειμένου να έρθει σε κάποια στάθμη, να «στανιάρει» που λέμε, θέλει φακελάκι με… περιεχόμενο.


Κι από πού θα προέλθουν τα εξτραδάκια για το στανιάρισμα; Από τα συνήθη… λίγο στα καύσιμα(κάνε κι αλλιώς Έλληνα), λίγο στα σπίτια(κάνε κι αλλιώς),στα ποτά και στα ξεν… στα τσιγάρα(και να μην σ΄ αφήνουνε να καπνίσεις και πουθενά), τίποτα πρωτότυπο θα μου πείτε; Μια ζωή τα ίδια… ΟΟΟΟΧΙ! Τώρα, το πρώτον και στα κινητά… και στα «συμβολαιακά» και στα καρτοκινητά… Διότι έλληνα μου, ως τώρα το κράτος(αφηρημένη έννοια), αυτοί που μας κυβερνούν μεταπολεμικά, στήριξαν την φορολόγηση στον διακαή πόθο του Έλληνα για την απόκτηση στέγης και αυτοκινήτου. Κι εκεί απάνω ρίξανε όσα βάρη μπόρεσαν… για να φτιάξεις ένα σπίτι να βάλεις μέσα το κεφάλι σου και των υπολοίπων μελών της οικογένειας, χώρια που έπρεπε να δανειστείς και να πληρώνεις τόκους δια βίου, πληρώνεις από τη θεμελίωση και δια βίου επίσης διάφορα τέλη, ων ουκ έστι τέλος.


΄Ελα όμως που τα δεδομένα άλλαξαν και στα φετίχ του Έλληνα εισήλθε δυναμικά, απορροφώντας ένα σημαντικό μηνιαίο μέρος των αποδοχών του, ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ! Έλληνας εξ απαλών ονύχων μέχρις των εσχάτων ορίων του βίου χωρίς κινητό, λογίζεται ως λοξός, περίεργος, απόκοσμος έως και ύποπτος. Διότι για να παραμένεις κύριε εκτός δικτύου πάει να πει ότι κάτι έχεις να κρύψεις. Χώρια δηλαδή που δρας αντεθνικά. Διότι έρχεται τώρα σε μια ανάγκη το γκουβέρνο(και πότε δεν ήταν δηλαδή, αλλά ο σπάταλος άνθρωπος αποκτά ποτέ χαΐρι; Πώς να αποκτήσει και ένα κράτος;) και πρέπει να μαζέψει τέλη(τέλη- τέλι- τέλι, μας περιφράξανε από παντού)κι εσύ δεν θα δώσεις τον όβολό σου(κάτι αντίστοιχο με το γνωστό από παλιά «ελεήστε στραβοί τον ανοιχτομάτη-και αγριομάτη Παπαθανσίου).

Και πες ότι τα δώσαμε κι αυτά τα τέλια, να τα αποφύγουμε αδύνατον, σαν το πεπρωμένο, σάμπως θα πιάσουνε τόπο; Πιάσανε τα προηγούμενα, το προπροηγούμενα και τα παραπροηγούμενα; Λοιπόν άντε καλοπληρωτές μου, συνήθεις ύποπτοι πληρωμής, αιώνια υποζύγια, δώστε και σώστε τη κατάσταση, να βγάλουμε το καλοκαίρι κι από το φθινόπωρο πάλι εδώ είμαστε και κυρίως… ΕΔΩ ΕΙΣΑΣΤΕ!!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα