Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

...έχει κι αλλού πορτοκαλιές, που κάνουν πορτοκάλια...

...αλλά τα Σαμιώτικα έχουν άλλη γλύκα(όπως και κάθε τι Σαμιώτικο άλλωστε και γιατί να το κρύψωμεν). Εικόνα σημερινή από τα πάλαι ποτε Περιβόλια, που με την ανοικοδόμηση τείνουν να γίνουν περιβόλι(ένα και πολύ) . Κι άντε τώρα συγκρίνετε αυτή την εικόνα, με τα μπετά παραπέρα που βρίθουν. Αλλά, η "ανάπτυξη" βλέπετε, αυτή που μας έφαγε και σε λίγο θα τρώμε πορτοκάλια Αργεντινής, γιατί τα δικά μας τα "απαλλοτριώσαμε" για να χτίσουμε ρούμς. Τέλος πάντων, Καλησπέρα σας!!!


Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, γιατί; Γιατί αποκοιμήθηκε στη σύνοδο της G 7 κι επειδή είχε πιεί ένα ουίσκι όπως είπε(ένα, ή ένα-ένα;) κι είχε πάρει κι αντιβιοτικά… Μια ζωή χαρακίρι αυτοί οι Γιαπωνέζοι, δεν λένε να ξεφύγουν από την παράδοση. Το χαρακίρι εννοώ(κανονικό ή πολιτικό). Και τι έγινε ρε παιδιά; Ο άνθρωπος ταξίδεψε από του διαόλου τη μάνα, ήταν και χαπακωμένος, ρούφηξε και κάμποσα «καθαρά» νάρθει να στανιάρει και ν΄ αντέξει τη σύνοδο εν μέσω παγκόσμιας κρίσης, χαλάρωσε στην αίθουσα, ήρθε και η αποχαύνωση. Αλλά άμα το πάμε έτσι ξέρετε-για παράδειγμα εδώ στην Ελλάδα-πόσοι θα ΄πρεπε να παραιτηθούν είτε γιατί συμμετέχουν σε συνεδριάσεις πιωμένοι, είτε κοιμισμένοι(το συνηθέστερο), είτε «κοιμούνται» γενικώς και αορίστως ; Δηλαδή τι να κάνουμε; Να βάλουμε βόμβα στα θεμέλια του συστήματος; Ή να κάνουμε αλκοτέστ σε βουλευτές και υπουργούς πριν μπουν σε συνεδρίαση και οι παραβάτες θα χάνουν το δίπλ… συγνώμη την ιδιότητά τους για 3, 6, ή 12 μήνες; Είδατε όμως διαφορά κουλτούρας ημών και των Ιαπώνων; Ζήτησε συγνώμη από τον πρωθυπουργό και τον Ιαπωνικό λαό παραιτούμενος.. Εδώ σε μας χώρια που δεν παραιτείται κανείς εύκολα, ακόμα κι αν τον «παραιτήσουν» δεν έχει μια συγνώμη. Το μόνο ότι ο πρωθυπουργός τους ευχαριστεί για την προσφορά τους. Και ύστερα από τόσες παραιτήσεις και ευχαριστίες, ένας μόνο βρέθηκε διατεθειμένος να αυτομαστιγωθεί χάριν του πρωθυπουργού στην πλατεία Συντάγματος(καλά δεν το δένουμε κιόλας, ας είναι και στου Ψυρρή στα μεζεδοπωλεία μπροστά), ο Βουλγαράκης. Γιαυτό σας λέω, δεν είμαστε λαός!

· Τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας καταγράφηκε στους στατιστικούς δείκτες και βέβαια τα κανάλια άδραξαν την ευκαιρία για ουρανομήκεις κραυγές, προκειμένου να τρομάξει το πόπολο και να μαζευτεί περισσότερο στον καναπέ του και να αυξήσει την τηλεθέαση των «σουποειδών» προγραμμάτων τους. Και πού είναι η αστυνομία και τι κάνει η αστυνομία…. τα γνωστά. Η αστυνομία είναι αυτή που ήταν και χειρότερη. ΄Ενας γραφειοκρατικός-κατασταλτικός-σεκιουριτάδικος μηχανισμός κι αν δεν αναθεωρηθεί εκ βάθρων ο ρόλος της, όχι μόνο η εγκληματικότητα θα αυξάνεται, αλλά θα ξεπεράσουμε και το Σικάγκοοοοο! Πρέπει να αναθεωρηθεί το καθεστώς των φυλάξεων των διαφόρων προβεβλημένων προσώπων. Δεν μπορεί ο καθένας που νομίζει ότι απειλείται να του διατίθεται αστυνομικός ή αστυνομικοί, δεν μπορεί ο κάθε χλιμίντζουρας, που έκανε ένα φεγγάρι υφυπουργός να απολαμβάνει αστυνομικής προστασίας εφ΄ όρου ζωής. Γιατί δεν αναθεωρείται το απαράδεκτο αυτό καθεστώς; Γιατί δεν το θέλει κανείς. Ούτε οι πολιτικοί(αποφασίζοντες), ούτε οι αστυνομικοί(βολευόμενοι), ούτε οι συνδικαλιστές τους(βολεύοντες), ούτε φυσικά και οι διάφοροι επιχειρηματίες που δια της διαθέσεως αστυνομικών γλυτωνουν τα έξοδα των σεκιούριτυ. Με αυτούς λοιπόν που απομένουν διαθέσιμοι στο αστυνομικό σώμα, αφαιρουμένων των εκτελούντων χρέη γραφιά, τα ΜΑΤ, τους φύλακες των Βίπς, πώς θα καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα; Και από την άλλη να περιορίζονται συνεχώς τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα χάριν της ασφάλειας και περνούν «αβρόχοις ποσίν» οι «στρατηγοί» τις ρυθμίσεις τους. Και μην μασάς ΄Ελληνά μου όταν σου κουνούν μπρος στη μύτη σου τα κλειδιά της ασφάλειάς σου, σαν δικαιολογία για να σε δέσουν με την αλυσίδα από το μπρελόκ τους. Γιατί όπως είπε κι ένας μεγάλος Αμερικανός(συγνώμη μου διαφεύγει το όνομα): «΄Οποιος απαλλοτριώνει την ελευθερία του χάριν της ασφάλειας, δεν έχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο».



1 σχόλια:

Τη 2/19/2009 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

vlepo giorgo sou arese to skitsaki mou!!!!sadomazoxas!!!o voylgarakis!!!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα