Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Ματσάκια-πεντοχίλιαρα...

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ

Πάνω από €15 δισ.

μας κοστίζει η γραφειοκρατία

Η ΜΕΙΩΣΗ των δαπανών του Δημοσίου, την οποία η κυβέρνηση θεωρεί μοχλό για την υπέρβαση της κρίσης, μοιάζει με ειρωνεία στην περίπτωση κατά την οποία ευσταθούν οι εκτιμήσεις 84 βουλευτών του ΠαΣοΚ, οι οποίοι σε επερώτησή τους κατηγορούν την κυβέρνηση Καραμανλή ότι βαρύνεται για σπατάλη του δημοσίου χρήματος και για ανεύθυνη διαχείρισή του.

Το κόστος της γραφειοκρατίας στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ τον χρόνο. Από τον Μάρτιο του 2004 ως τον Σεπτέμβριο του 2006, με τα πρώτα 63 νομοθετήματά της, η κυβέρνηση της ΝΔ ίδρυσε: 3 νέα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 8 νέα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, 5 νέες Εθνικές Αρχές, 4 νέες Γενικές Γραμματείες, 3 νέες Ειδικές Γραμματείες, 398 νέες αμειβόμενες Επιτροπές, 32 νέες αμειβόμενες Ομάδες Σχεδιασμού, 403 νέες θέσεις Ειδικού Προσωπικού και 165 νέες θέσεις συμβούλων σε υπουργεία και οργανισμούς. Το σύνολο των αμοιβών των διοικήσεων, διευθυντικών στελεχών και λοιπών ημετέρων σε οργανισμούς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχει υπερδιπλασιαστεί.

Ενδεικτικά: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας: συνολικές αμοιβές άνω των 600.000 ευρώ τον χρόνο. Διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής: 300.000 ευρώ τον χρόνο. Γενικοί διευθυντές της Εθνικής Ασφαλιστικής: πάνω από 200.000ευρώ τον χρόνο. Διευθύνων σύμβουλος στα Ελληνικά Πετρέλαια: 270.000 ευρώ τον χρόνο. Πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια: 200.000 ευρώ τον χρόνο. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ: περίπου 500.000 ευρώ τον χρόνο. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΔΕΗ:300.000 ευρώ τον χρόνο.


ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΟΤΕΤΣΙ
Μια κότα στη Σκύρο-άκουσα σήμερα το πρωί στον Παπαδάκη, την ιδιοκτήτριά της-γέννησε μπλέ(!!!)αυγό. ΄Εχεις πολλές κότες; τη ρώτησαν...΄Οχι δύο έχω όλες κι όλες είπε η γιαγιά. Ε, αυτό που μπορεί να περιμένει τώρα είναι να κάνει η άλλη κότα ένα πράσινο, να πάρει το κοτέτσι τα χρώματα του δικομματισμού. Επιτέλους ο δικομματισμός μπορεί να μην προσφέρει τίποτα άλλο, αλλά άρχισε να κάνει αυγά. Για νάχουμε να του ρίχνουμε.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ
΄Ακουσα το πρωί στον Αυτιά-πού αλλού- τον Λούλη, τον διοικητή του Αγίου ΄Ορους, να κάνει παρέμβαση στους οργανωτές του Πατρινού Καρναβαλιού να μην σατιρίσουν όπως ετοιμάζουν, τον Εφραίμ γιατί έτσι καταρρακώνεται ο θεσμός του Αγίου ΄Ορους και κάποιοι(πόσοι άραγε;) που θα ήθελαν να πάνε στη Πάτρα, δεν θα πάνε γιαυτόν τον λόγο. Και ο υπότιτλος του Αυτιά να γράφει :"παρέμβαση του Αγίου ΄Ορους στο Καρναβάλι"(τελικά είναι περισσότεροι του ενός οι βασιλιάδες-καρνάβαλοι). Το Αγιονόρος θα καταρρακωθεί από την σάτιρα για τον Εφραίμ και δεν καταρρακωνόταν όταν αγόραζε και πουλούσε αυτός; Το Αγιονόρος δεν δικαιούται να παρεμβαίνει σε ένα θεσμό σαν το Καρναβάλι, που έχει σχέση με την έκφραση, όταν μάλιστα δεν σατιρίζεται ούτε ο θεσμός ούτε το σύνολό του, αλλά μερικοί μπίζνεσμεν με ράσα.

1 σχόλια:

Τη 2/16/2009 , Ο χρήστης Blogger Ηδύλη είπε...

Χάρηκα που με διάβασες, αν και γω σε είχα ήδη στα ιστολόγια που παρακολουθώ. Σαφώς είσαι πιο πολιτικός από μένα. Παρόλο που μ' ενδιαφέρει η πολιτική και ειδικότερα η ενεργή παρέμβαση των πολιτών, προτίμησα το blog μου νάχει περισσότερο προσωπικό χαρακτήρα. Θα τα λέμε και από δώ...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα