Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 13-11-2008
Χαράς ευαγγέλια αδέρφια! Η γνωστή φίρμα προσθετικής μαλλιών, διαισθανόμενη τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγει η "παγκόσμια οικονομική κρίση", που δεν θα μείνει τρίχα επι κεφαλής δανειοληπτών και άλλων ασθενών ομάδων του πληθυσμού, μας βάζει μαλλιά(άλλοι μας βάζουν τα γυαλιά) και πληρώνουμε σιγά-σιγά. Η σχετική διαφήμιση λέει ότι μπορούμε να αποκτήσουμε τρίχωμα, πληρώνοντας μόνο 50 ευρώ το μήνα. Τρίχες με δόσεις δηλαδή. Αρχισαν επιτέλους να αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης για την ρευστότητα στην αγορά και δεν θέλω υπαινικτικά σχόλια για...τρίχες!!!
To θέμα βέβαια της ημέρας(ή μάλλον της χτεσινής νύχτας, που συνεχίστηκε στις εκπομπές όρθρου)είναι η σύλληψη, τελικά, του ζεύγους Καρβέλα-Πάνια(κάτι σαν το αντρόγυνο της Αγ.Παρασκευής), που δεν σταμάτησαν σε σήμα της τροχαίας για έλεγχο, αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα, τους πήρανε κατόπι έξι(αρ.6) περιπολικά κι όταν τους έκλεισαν τον δρόμο, ο μέγας τούτος ΄Ελλην ζήτησε εισαγγελέα για να δώσει στοιχεία. Το περίεργο στην υπόθεση δεν είναι που ζήτησε ο Καρβέλας εισαγγελέα, είναι που ο εισαγγελέας υπηρεσίας έσπευσε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, στη Βάρη παρακαλώ κι εδώ είναι το βάρος της είδησης. Και βέβαια, ως συνήθως(κι όπως δείχνει και η μαϊμού που συνδράμει το έργο μου)το τόσο έγινε τόόόσο! Τα ερωτήματα είναι: 1)Αν ο εισαγγελέας θα πήγαινε όχι Ευελπίδων-Βάρη, αλλά Ευελπίδων-Πολύγωνο για άλλον έλληνα που θα συλλαμβανόταν για τον ίδιο λόγο 2)΄Εγινε αλκοτέστ στον οδηγό(όχι σας απαντώ, γιατί το μπλόκο ήταν από Α.Τ. Τάξης κι όχι Τροχαίας και δεν είχε...συσκευή αλκοτέστ) 3)Τι είχε να κρύψει το ζεύγος και δεν ήθελε να σταματήσει το ψάξανε;(όχι σας απαντώ). Βέβαια, μετέπειτα, κατά την διάρκεια της ημέρας έγινε γνωστός ο λόγος της...βιασύνης του ζεύγους: Πήγαιναν σε τραπέζι που τους είχε ο Λε- Πα(νταζής). Ε... μας πέστο από την αρχή άνθρωπέ μου με την αμφίεση της μάγισας(όχι σκουπόξυλο δεν έχει καβάλα, προτιμά ένα τζίπ ας πούμε), πέστο να σε δικαιολογήσουμε απόλυτα. Είναι δυνατόν να περιμένει ο Λε-Πά;
Ιδού τα χάλια σας, ιδού το κατάντημα της σημερινής Ελλάδας. 85χρονος διατηρούσε(όχι ακριβώς, αλλά διέθετε τη στέγη) οίκο ανοχής(τεσσάρων δωματίων μάλιστα). Ιδού πού έφτασε η ανέχεια των συνταξιούχων. Στην... ανοχή!!! Για να συμπληρώσουν την πενιχρή τους σύνταξη, παρέχουν στέγη στην ανοχή για να ξεφύγουν από την ανέχεια. Και βγαίνει το πρωί καπάκι ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων και λέει μάλιστα ότι η...ανοχή τους εξαντλήθηκε και θα προβούν σε κινητοποιήσεις. Κάποιοι εξαντλήθηκαν από την ανέχεια μου φαίνεται και κάποιοι άλλοι από την... "ανοχή"!



Συνέχεια στα όσα λέγαμε περί γήρανσης του πληθυσμού σε προηγούμενη ανάρτηση και σε μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα συνταξιούχων. Από τη μια σπείρανε οι κυβερνώντες τον τρόμο και την ανησυχία στους ασφαλισμένους, με τις περίφημες "ρυθμίσεις" τους και τα "ήξεις-αφίξεις, στη δουλειά θα αποθνήσκεις" κι από την άλλη για να ελαφρύνουν τις ΔΕΚΟ από προσωπικό και να τις αγοράσουν οι "επενδυτές", φόρτωσαν τα ταμεία υπέρμετρα, φαλιρίζοντάς τα και φτάνοντας την σχέση εργαζόμενων/συνταξιούχων στο 1:2 έως 1:1. Και τώρα τι κάνουν; Θα αρμέξουν τη κατσίκα του κρατικού πρ/σμού ή θα...δανειστούν, με την εγγύηση του δημοσίου φυσικά, τουτέστιν φαύλος κύκλος, τούτου μη υπάρχοντος φαυλοτέρου.



Ο Μπούς έχει μετανοιώσει άκουσα σήμερα για πολλά απ΄ όσα είπε(κυρίως)και για όσα έκανε και σκοπεύει αποσυρόμενος να γράψει τα απομνημονεύματά του. Ε, εντάξει κι ο Χίτλερ έγραψε το βιβλίο "Ο Αγών μου", το οποίο πούλησε 50 χρόνια μετά αρκετά αντίτυπα, έτσι από περιέργεια πιστέυω των νεώτερων γενεών. Κάπως έτσι φαντάζομαι θα τον θυμάται κι αυτόν η ανθρωπότητα, σαν μακελάρη , τηρουμένων των όποιων αναλογιών.Η κολοκύθα της φωτογραφίας φύτρωσε στην Αμερική προ διμήνου περίπου και εκτέθηκε σε κοινή θέα και στο βιβλίο Γκίνες. Δεν έχει καμία σχέση με τον αναφερόμενο στο άρθρο, ούτε ενέχει(η φωτογραφία), κανέναν υπαινιγμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα