Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Η ΄Ενωση μετά της μητρός Ελλάδος

96 χρόνια, μεταηγεμονικής συμβίωσης μετά της μητρός Ελλάδος γιορτάσαμε σήμερα, με μια μεγαλειώδη παρέλαση, με σχολικές μονάδες από όλο το νησί, κι όχι μόνο της από δω πλευράς, όπως συμβαίνει στις εθνικές επετείους στην οποία φέτος πρόσθεσε το ειδικό της βάρος η Φιλαρμονική του Καρλοβάσου, υπό την διεύθυνση του αγέραστου Μπάμπη Κοτζαμάνη.
Με τρεις μπάντες λοιπόν, Δημοτικές Βαθέος και Καρλοβάσου και την στρατιωτική και μπροστά τη σημαία του αγώνα, που κρατούσαν τα κορίτσια του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ που κάθε χρόνο προπορεύεται τιμής έννεκεν και την παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλία, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής(εντάξει μην εντυπωσιάζεστε από τον μακροσκελή τίτλο, δεν είναι δα και για χόρταση)κ. Παπαληγούρα.
Το βράδυ η καθιερωμένη πανηγυρική τελετή στην αίθουσα του Δήμου Βαθέος(πρώην Βουλή των Σαμίων), με ομιλία, μουσικές, μια πληρέστατη έκθεση για τα γεγονότα με υλικό από το πολύτιμο(σε υλικό και ανθρώπους)Ιστορικό Αρχείο Νομού Σάμου και φυσικά...
...κέτερινγκ για το τέλος, όπου μεταξύ τυροπιτακίων και τερψιλαρυγγίων στα πηγαδάκια μπορεί κανείς να ακούσει τα πάντα(εκτός ίσως από το ιστορικό, πόσω μάλλον το νόημα της ημέρας. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ (η ουσιαστικότερη ευχή απ΄ όσα ακούγονται).

1 σχόλια:

Τη 11/16/2008 , Ο χρήστης Blogger Aθηνά Π.Κ. είπε...

Καλησπέρα !! Στην εορτή δεν ήρθα , αλλά ενημερώθηκα μια χαρά από σένα !!
Να σαι καλά , έχεις τα χαιρετίσματα μου !!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα