Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 14-11-2008

΄Αντε πάλι τα ευρήματα των γκάλλοπς, με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται κατά 3,7% της ΝΔ. στην πρόθεση ψήφου(εμένα γιατί αυτό το "πρόθεση"μου θυμίζει...φόνο;), αλλά τουλάχιστον ήρθε κι έκατσε το πράμα στα ζύγια του. Θέλουν πλέον και πρωθυπουργό τον Γιώργο, γιατί αν θυμάστε παλιότερα, ήθελαν κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Σημίτη και στην αρχή τώρα τον Καραμανλή καταλληλότερο και το ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση. Παιδιά ξεκαθαρίστε τις προθέσεις επιτέλους, δεν είναι χαρμάνι, βάλε απ΄ αυτόν, βάλε και λίγο απ΄ τον άλλον, εντάξει;
΄Ακουσα και τον πρύτανη του ΕΜΠ σήμερα, ενόψει της γιορτής της δημοκρατίας, την Δευτέρα. Είμαστε έτοιμοι-είπε-να γιορτάσουμε την 34η επέτειο(συγνώμη, 35 χρόνια δεν είναι από το 1973;) και "επέστη ο χρόνος" είπε, να επιστραφεί στο Πολυτεχνείο η ιστορική σημαία των ηρώων εκείνης της νύχτας η οποία βρίσκεται πού νομίζετε από τότε; Στα γραφεία της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, απ΄ όταν ήταν πρόεδρος της ΕΦΕΕ ο Χρ.Παπουτσής!!! Να λέμε καλά που δεν χάθηκε πουθενά καμιά χρονιά και να τη ψάχνανε μάταια. Κατα τα άλλα ο εορτασμός της ιστορικής αυτής πράξης αντίστασης, μια απ΄ τα ίδια. Πενήντα(αρ.50)εισαγγελείς, 8000 αστυνομικοί και μια διμοιρία ΜΑΤ με πυρίμαχες στολές. Εκτός απ΄ αυτούς θα έχει και...διαδηλωτές.
Τις είδατε τις αυγορίψεις εναντίον του Αλογοσκούφη μας, επί του(όχι και τόσο φοβερού)βήματος και μάλιστα όχι εδώ, αλλά στο...Λονδίνο!!!Πού πήγε το Αγγλικό φλέγμα; Μα επρόκειτο περί Ελλήνων, οι οποίοι εκσφενδόνιζαν και συνθήματα πλην των ωών. Πώς προέκυψε τώρα το όλο σκηνικό; Είναι αυτό που λένε ότι η διαφήμιση (πρέπει να )βγαίνει από τη ζωή. Δεν έχετε δει την διαφήμιση της AEGEAN που λόγω των καλών τιμών όλο και περισσότεροι ΄Ελληνες πάνε Λονδίνο και σκυλοβρίζονται για κυκλοφοριακά ζητήματα, μεταφέροντας ελληνικό κλίμα στην ομιχλοκρατούμενη πρωτεύουσα; Ε, το ίδιο έγινε με την προσθήκη... αυγών(σαν συνταγή του Μαμαλάκη ακούγεται).
΄Εβλεπα σήμερα το πρωί στο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ένα ρεπορτάζ από το Δίστρατο Κόνιτσας(ένα χωριό σε ένα καταπληκτικό υψόμετρο, μέσα στα βουνά και τα νερά), όπου κάθε απόγευμα εμφανίζεται μια αρκούδα και ψάχνει φαγητό. Κοίτα σύμπτωση...και στη Βάρη χτες εμφανίστηκε ένα ζευγάρι τέτοιες, αλλά επέβαιναν σε τζιπ και πήγαιναν για φαί στου ΛεΠα! Και όχι μόνο...μετά πήγαν και στη ζούγκλα και πιάσανε κουβέντα με τον Αρκτούρο της ενημέρωσης. Τι λέγανε; Δεν άντεχα να δω, αλλά από τα λίγα που είδα σήμερα στα ρεπορτάζ, "αρκουδιές" και άλλα,,,παρατράγουδα(πρώτη φορά τα παρατράγουδα τα παρουσίαζε άλλος).
Τι ύφος είν΄ αυτό ρε παιδί μου, κόψτε ένα μάτι που έχει ο τύπος αριστερά στη φωτογραφία. Ναι τον Αρσένιο λέω, μοναστική μαγκιά, κάπως έτσι μου έρχεται εσάς; Απείλησε λέει τη δικηγόρο των κατοίκων εκεί που είχαν τη διαφορά, ότι θα τη βρουν κι αυτή και την οικογένειά της "φυτεμένους" πουθενά. Να αυτά γίνονται...άμα έχεις ολόκληρη Βιστωνίδα νερό, θες να φυτέψεις και κάτι νάχεις να ποτίζεις... Αυτά πάντως που ακούγονται εκεί σαυτήν την εξεταστική επιτροπή, μια με αυτήν την δικηγορίνα, μια με τον Ψωμιάδη, μια με τον πρωθυπουργό, θυμίζουν αποκαλύψεις στυλ Τριανταφυλλόπουλου, με μια δόση Καρατζαφέρη(Σπύρου) και ολίγον από Κακαουνάκη.

Μέσα σε όλα των ημερών, βγήκε κι ο Σημίτης και είπε κι αυτός, στα πλαίσια παρουσίασης του βιβλίου του υπό τον επίκαιρο τίτλο"Κρίση", τα δικά του έτσι για να βρίσκονται. Διότι, ποιός άφησε τις τράπεζες να γίνουν λέοντες στην οικονομική ζούγκλα που διαβιούμε; Πού ήταν όταν παίρνονταν οι αποφάσεις για την Ευρώπη των τραπεζών; Σε ποιανού την 8ετία αγρίεψαν τόσο τα πράγματα με τις τράπεζες και τα κέρδη τους πιάσανε τα νέφη; Δηλαδή τώρα τι θέλει να μας πει; ΄Οτι οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια, λες και δεν το ξέρουμε; Τι μας παριστάνει δηλαδή τον κολαούζο σε χωριό που όχι φαίνεται , αλλά ζούμε;
Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα