Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Το Βατοπαίδι στο...Λεκανοπέδι!

Η πατάτα βγήκε από την ελληνική γη προ ημερών
Το ζήτημα δεν είναι τι βγάζει η ελληνική φύση, αλλά πότε το βγάζει. Σε περίοδο πολιτικής αστάθειας, διαφόρων σκανδάλων, αλλά κυρίως αδέξιων(από δεξιούς μάλιστα)χειρισμών περί τούτων...σαν να ξέρει να εκφράζεται η γη καλύτερα-σίγουρα-από αυτούς που την πατούν κι όπως λέει και το δημώδες: "όλοι μέσα θε να μπουν"(άσχετο).
Δεν είναι η Βιστωνίς, αλλά ούτε και η νησίδα είναι...σωτηρίας
Και νάσου τις τελευταίες μέρες και η τροποποίηση λόγω μη αντοχής των τηλεαστέρων στην καθαρεύουσα(μια χαρά γλώσσα, αλλά τους φαίνεται παλιομοδίτικη, ενώ αυτοί έχουν συνηθίσει να ξεσχίζουν κάθε μέρα την δημοτική (γιατί με την καθαρεύουσα θα έκαναν τα διπλάσια λάθη). Αντί της μονής(αυτό ναι θα συμφωνήσω ότι είναι διακινδύνευση άμα το λες συνέχεια) Βατοπεδίου, το "ψιλοκόψανε" σε...Βατοπαίδι!!! Απλοποίηση, δημοσιογραφική αδεία φαντάζομαι, οπότε μπορώ κι εγώ να χρησιμοποιήσω την τροποποιημένη κατάληξη στην ανάρτησή μου αυτή.
Η πινακίδα είναι μια νότα αισιοδοξίας για όλους
΄Ολο λοιπόν το Λεκανοπέδι ασχολείται με το Βατοπαίδι, και περιμένει και το αποπαίδι(η περιφέρεια) να δει θεού πρόσωπο. Τώρα θα μου πείτε, τι θέλει και η περιφέρεια το φτωχοπαίδι(υπάρχει κι άλλη διατύπωση που την αποφεύγω)έχει κανένα καλό οικοπεδάκι να το δούν το πράμα; Αν ναι μπορεί να μεσολαβήσει ο Εφραίμης( η καθαρεύουσα δεν ενδείκνυται ούτε στις μεσιτείες), που όπως έλεγε σε κάποια ομιλία του που άκουσα τούτο τον καιρό που τα βιντεάκια με αυτόν, έχουν τσακίσει τα βιντεοκλίπ κάθε φιρμάτου, είναι λόγω εγκράτειας(άσχετο:η ακράτεια είναι το αντίθετο;)κάτι σαν μεσίτης, μεταξύ ουρανού και γης(ήταν ως τώρα και μεταξύ γης και ανθρώπων, και τι ανθρώπων...)
Ο Αλέφαντος θα είχε πιστεύω να πει κάτι για όλα αυτά.
REAL ESTATE SKY-TERRA να μια πιθανή εταιρική επωνυμία, τρίτο σύννεφο δεξιά όπως μπαίνετε. Πάντως αδέρφια της ενημέρωσης, εκτός από το Βατοπαίδι, το Λεκανοπέδι, το αποπαίδι, το φτωχοπαίδι και άλλα πιθανά ομοιοκατάληκτα, υπάρχει και κάτι σχετικό με τα μαλακά μόρια του ανθρωπίνου σώματος με την ίδια κατάληξη. Αλλά στην περίπτωση των ημερών αυτών δεν ξέρω σε ποιόν απ΄ όλους να το...αφιερώσω!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα