Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Δουλειά με μέλλον

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και δεν ενέχουν τον παραμικρό υπαινιγμό για κανέναν από τους εικονιζόμενους, σχετικά με το θέμα. ΄Αλλωστε όλοι αυτοί και όλοι οι υπόλοιποι κρίνονται δια της δημοκρατικής οδού, αρκεί όλοι εμείς να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά την ώρα εκείνη. Και αφού-υποτίθεται-έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά ας διαβάσουμε αυτή την μίνι-έρευνα θα έλεγα, που δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ το περασμένο Σάββατο και επιχειρεί μια μικρή σύγκριση στα πόθεν-αίσχες(όχι δεν είναι ορθογραφικό λάθος) των πολιτικών, εξάγοντας ένα πρώτο συμπέρασμα, ένα ρεζουμέ...
...πως η πολιτική είναι ένα καλό επάγγελμα, μια σίγουρη επένδυση, ένας τομέας με μέλλον, μία ακόμη προσοδοφόρα επιχείρηση θα έλεγα εγώ, όπου κάποιος που έχει και θέλει, επενδύει (αυτά που έχει)για να τα αυγατίσει. Φυσικά ασχολούμενος με την πολιτική μπαίνει μέσα στα κόλπα, έχει καλύτερη πληροφόρηση, απολαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες και εξυπηρετήσεις και έτσι κάθε του επένδυση αποδίδει, χώρια βέβαια τα...τυχερά!
Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ, με την εμπειρία των χρόνων μου και κάνοντας τις δικές μου συγκρίσεις είναι δύο αλλαγές μεγάλες σήμερα σε σχέση με το παρελθόν, δεν ξέρω γιατί μου μοιάζουν αυτές οι δύο περιπτώσεις, δεν ξέρω γιατί τις "πακετάρω"αυτές τις συγκρίσεις, αλλά...στο παρελθόν σε σχέση με σήμερα, οι πολιτικοί έφευγαν από την πολιτικοί φτωχοί έως και κατεστραμμένοι και οι παπάδες ήταν ...αδύνατοι.

Διαβάστε την έρευνα κατωτέρω:

Ζουμ στις δηλώσεις πόθεν έσχες αρχηγών και πρωτοκλασάτων στελεχών από το 1996 μέχρι το 2006

Σίγουρη επένδυση η... πολιτική

Συνεχή ανάπτυξη είχαν οι περιουσίες των πολιτικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Σημαντικές διαφοροποιήσεις εμφανίζουν τα περιουσιακά στοιχεία πολιτικών αρχηγών και βουλευτών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από τη σύγκριση που έκαναν «ΤΑ ΝΕΑ», σύμφωνα με όσα αναφέρουν στις πρόσφατες δηλώσεις πόθεν έσχες που αφορούσαν το 2006, αλλά και όσα δήλωναν μία δεκαετία πριν, για το έτος 1996. Από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κ. Καραμανλής έκανε στροφή στις καταθέσεις έναντι των επενδύσεων σε μετοχές και ομόλογα, ενώ ιδιαίτερη αύξηση σημείωσαν οι καταθέσεις του Α. Αλαβάνου. Αντιθέτως, ο Γ. Παπανδρέου έδειξε να προτιμά χρηματιστηριακά προϊόντα. Υπερδιπλασιασμό της ακίνητης περιουσίας του κατάφερε μέσα σε μία δεκαετία ο Γ. Καρατζαφέρης, ενώ η οικονομική κατάσταση της Αλ. Παπαρήγας δεν εμφανίζει μεταβολή. Μεταξύ των βουλευτών, πρωταθλητές στην αύξηση των εισοδημάτων τους συγκριτικά με την προηγούμενη δεκαετία είναι ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκης, η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς και από το ΠΑΣΟΚ η Ά. Διαμαντοπούλου, που στο διάστημα αυτό διετέλεσε Επίτροπος στην Κομισιόν, με αποδοχές Βρυξελλών. Οι πιο πλούσιοι. Ρεκόρ καταθέσεων σημειώνει ο Γ. Βουλγαράκης, καθώς εμφανίζει πλέον απόθεμα που ξεπερνά το 1,9 εκατ. ευρώ, ενώ ανάλογη πορεία καταγράφουν και οι λογαριασμοί της Ντ. Μπακογιάννη. Την πρώτη πεντάδα των βουλευτών των οποίων οι καταθέσεις διαφοροποιήθηκαν σημαντικά σε σχέση με το 1996 συμπληρώνουν οι Γ. Αλογοσκούφης, Χρ. Βερελής και Τ. Μαντέλης. Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των επενδύσεων που πραγματοποίησε στο συγκεκριμένο διάστημα ο Γ. Βαρβιτσιώτης- οι μετοχές του ξεπέρασαν το 1,3 εκατ. ευρώ- καθώς και ο Αχ. Καραμανλής, ο οποίος απέκτησε περισσότερες από 760.000 μετοχές. Και στην κατηγορία αυτή, στις πρώτες θέσεις όσων αύξησαν σημαντικά μετοχές και ομόλογα φιγουράρουν οι Γ. Βουλγαράκης και Ντ. Μπακογιάννη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα