Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Ο γάμος ειν΄ ωραίο πράμα(;)

Φαινομενικά οι τρείς ειδήσεις που σας παραθέτω, δεν έχουν κάποιες ομοιότητες, όμως και οι τρείς περιστρέφονται γύρω από το μέγα θέμα των ανθρωπίνων σχέσεων(ανδρών και γυναικών βασικά) με αναφορά στον γάμο(όχι, γιατί γάμοι γίνονται εσχάτως και μεταξύ ομοφύλων)... η πρώτη έχει να κάνει με το Χόνγκ-Κόνγκ και μπαίνει σαν φαινόμενο σε αυτό το μεγάλο αστικό κέντρο της άπω-ανατολής κι όχι σε σχέση με τους Ολυμπιακούς που γίνονται λίγο(το λίγο σχετικό)πιο πάνω...

Φθίνουν οι άντρες στο Χονγκ Κονγκ!

Ολοένα αυξανόμενη εμφανίζεται η έλλειψη ανδρών στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν μόνο 904 άνδρες για κάθε 1.000 γυναίκες στην πόλη, αναφέρουν πληροφορίες μέσων ενημέρωσης. Αυτό συνεχίζει την τάση που ξεκίνησε το 1996 όταν για πρώτη φορά ο αριθμός των γυναικών ήταν μεγαλύτερος αυτού των ανδρών, γράφει η South China Morning Post. Το 2006 υπήρχαν 912 άνδρες για κάθε χίλιες γυναίκες ενώ το 2001 αντιστοιχούσαν 956 άνδρες για κάθε χίλιες γυναίκες. Στην τελευταία έκδοση του "Γυναίκες και Ανδρες στο Χονγκ Κονγκ-Στατιστικά Στοιχεία κλειδιά" αναφέρεται ότι πέρυσι στο Χονγκ Κονγκ υπήρχαν 3.287.400 άνδρες και 3.638.500 γυναίκες. Στην ηλικία μεταξύ 35 και 39,πέρυσι οι άνδρες ήταν 733 για κάθε χτλιες γυναίκες ενώ το 2006 οι άνδρες ήταν 749 για κάθε χίλιες γυναίκες.Επίσης πέρυσι 4.315 γυναίκες παντρεύθηκαν άνδρες από την Κίνα,ενώ την ίδια χρονιά 21.888 άνδρες από το Χονγκ Κονγκ παντρεύθηκαν γυναίκες από την Κίνα σύμφωνα με την έρευνα.... Με δεδομένη και την ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της περιοχής ίσως κάποιοι να δελεαστούν και να θελήσουν να πουλήσουν ακριβά το...κορμάκι τους!!!


Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με μια έρευνα περί παντρεμένων-ανύπαντρων και ποιοί είναι οι καλύτεροι, από υγεία κλπ. που δείχνει μια ανοδική τάση των ανύπαντρων που ως τώρα οι έρευνες τους ήθελαν να είναι πίσω πολύ από τους παντρεμένους...

Ανύπαντροι αλλά υγιείς!

Μειώνεται συνεχώς το χάσμα υγείας που τους χώριζε από τους παντρεμένους

TΗΕ WΑSΗΙΝGΤOΝ ΡΟSΤ , Της Serena Gordon

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Ο γάμος έχει και τα καλά του. Για παράδειγμα, παλαιότερες επιστημονικές μελέτες υποστήριζαν ότι οι παντρεμένοι έχουν πιο πολλές πιθανότητες να αποκτήσουν περισσότερα χρήματα από τους άγαμους!

Για τα οφέλη της έγγαμης ζωής οι ειδικοί ήταν πάντα βέβαιοι: οι παντρεμένοι είναι πιο υγιείς από τους ανύπαντρους. Φαίνεται όμως ότι οι singles έχουν περάσει στην αντεπίθεση, καθώς, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το χάσμα υγείας ανάμεσα στις δύο ομάδες μειώνεται συνεχώς.

Κι επειδή καλύτερη υγεία σημαίνει περισσότερη ευτυχία, είναι σαφές ότι οι ανύπαντροι έχουν αρχίσει και κατακτούν δύο πεδία, που τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα ήταν προνόμιο όσων έχουν ανταλλάξει βέρες.

ΕΡΕΥΝΑ - ΜΑΜΟΥΘ

Μελέτη δεδομένων 32 ετών για ένα εκατομμύριο Αμερικανούς από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν «οι καιροί αλλάζουν», όπως τιτλοφόρησαν την έρευνά τους οι ερευνητές εμπνεόμενοι από το ομώνυμο τραγούδι του Μπομπ Ντίλαν. Ο διαφορετικός τρόπος που οι άνθρωποι βλέπουν τον γάμο σε σχέση με τριάντα χρόνια πριν, καθώς όλο και περισσότεροι επιλέγουν να μην παντρευτούν ή να παντρευτούν σε μεγαλύτερη ηλικία, άλλαξε και τη θέση των ανύπαντρων στην κοινωνία με ευεργετικές συνέπειες για την υγεία τους. Σε αντίθεση με τρεις δεκαετίες πριν, οι ανύπαντροι έχουν περισσότερους κοινωνικούς δεσμούς και ένας σύζυγος δεν είναι πλέον τόσο απαραίτητος για τη διεύρυνση του κοινωνικού κύκλου. Επίσης, οι άντρες δεν περιθωριοποιούνται όπως παλιότερα από την υπόλοιπη κοινωνία αν δεν έχουν δώσει όρκους αιώνιας πίστης στο δημαρχείο ή την εκκλησία. .

..΄Οπως αντιλαμβάνεστε αρχίζουν να εμφανίζονται σημάδια ανάκαμψης για τους ανύπαντρους και αν αποδειχθούν σοβαρές αυτές οι ενδείξεις της έρευνας, όπως θα έλεγε και ο κ. Ανθιμος "κλονίζονται τα θεμέλια της κοινωνίας"...

...και τρίτη μια είδηση που καθόλου δεν θα αρέσει στον κ. Ανθιμο, αλλά πολύ θα άρεσε σε πολλούς από μας, εκτός μόνο από την ηλικία του...τυχερού:

ΜΠΕΛΟ ΑΜΠΟΥΜΠΑΚΑΡ

[ Πρόσωπα ] Ο άνδρας με τις 86 συζύγους

Του Γιώργου Αγγελόπουλου gangel@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
Λέει πως δεν συνιστά σε άλλους άνδρες να δοκιμάσουν την εμπειρία του, πως θα ήταν καλύτερα να σταματήσουν στις 10 συζύγους ή και σε λιγότερες. Γιατί οι 86 που έχει αυτός, είναι τελικά πολλές...
O Νιγηριανός Πα Μοχάμαντ Μπέλο Αμπουμπάκαρ είναι 84 χρόνων και τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του όταν έγινε γνωστό πως έχει... δύο συζύγους περισσότερες από τα χρόνια του! Μάλιστα, στην πραγματικότητα, οι γυναίκες που έχει παντρευτεί είναι 113, όμως επτά έχουν πεθάνει και άλλες 20 τις έχει χωρίσει. Λέει πως τα βγάζει πέρα με τη βοήθεια του Θεού: «Ακόμη και με 10 συζύγους, ένας άνδρας θα κατέρρεε, αλλά εμένα μου δίνει δύναμη ο Αλλάχ. Έτσι καταφέρνω να ελέγχω 86 γυναίκες». Έχει επίσης 189 παιδιά και μερικές σύζυγοί του είναι μικρότερες από μερικά παιδιά του! Ο Μπέλο Αμπουμπάκαρ ζει στην Μπίντα, στη Δυτική Νιγηρία, είναι πρώην δάσκαλος και μουσουλμάνος ιεροκήρυκας και από το 1972 παρουσιάζεται ως θεραπευτής.
«Ο αριθμός των συζύγων εξαρτάται μόνο από τις δυνατότητες κάθε άνδρα», τονίζει. Και οι δικές του είναι απεριόριστες... Οι κυρίες επιβεβαιώνουν τη γοητεία- και τις ικανότητες- του ανδρός. «Όταν δέχθηκα να παντρευτώ έναν άνδρα που είχε ήδη τόσες συζύγους, ήξερα πως ήταν σε θέση να τις φροντίσει όλες», λέει η Γκανιάτ, η οποία είναι 20 χρόνια παντρεμένη με τον «Μπάμπα», όπως όλοι τον φωνάζουν. Μία από τις νεώτερες, η Σαριφάτ, που ήταν 25 όταν ο Μπέλο Αμπουμπάκαρ ήταν 74 ετών, είχε καταφύγει σ΄ αυτόν για να τη θεραπεύσει από τις τρομερές ημικρανίες της: «Μόλις τον είδα, ένιωσα θεραπευμένη. Ο Θεός μού είπε πως ήταν καιρός να γίνω γυναίκα του και, δόξα τω Θεώ, έγινα». Ο Μπέλο Αμπουμπάκαρ και οι σύζυγοί του δεν εργάζονται και ο ίδιος αρνείται να πει πού βρίσκει αρκετά χρήματα για να καλύπτει το τεράστιο κόστος της διατροφής και ένδυσης τόσο πολλών ανθρώπων. Σε κάθε γεύμα πρέπει να μαγειρεύουν τρεις δωδεκάκιλους σάκους ρύζι! «Είναι όλα εκ Θεού», λέει εκείνος.
Σε αυτή την περίπτωση βέβαια εγείρονται ένα σωρό θέματα κι ερωτηματικά, που καλό είναι να τα πιάσουμε ένα-ένα: 1.Δεν ξέρω τι έκανε προ 40ετίας ας πούμε, αλλά στα 84 να καταφέρνει 86 γυναίκες το θεωρώ υπερβολή και δεν ξέρω και πώς τις αντιμετωπίζει γενικά όχι σεξουαλικά. 2.Κυρία μου οι ημικρανίες σας (λέω γιαυτήν που...θεραπεύτηκε)προφανώς οφείλονταν καθαρά σε κάποια έλλειψη που την βρήκατε στο πρόσωπο(όχι ακριβώς, αλλά...) του Μπάμπα. 3. και σημαντικότερο...αυτή τη ζωή κ. Μπάμπα μπορείς να την κάνεις στη Νιγηρία γιατί σε παίρνει. Για έλα στην άγρια Δύση που ζούμε εμείς να βολέψεις έστω και μία γυναίκα με σκέτο ρύζι κι άστα τα σάπια πως "όλα είναι εκ Θεού".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα