Κυριακή, 29 Ιουνίου 2008

Τελικά είμαστε και οι πρώτοι...

Η έρευνα δημοσιεύεται στην σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και είναι αυτή που κάθε χρόνο κάνει η εταιρεία προφυλακτικών DUREX. Αναμφισβήτητα όσοι "μιλούν" είναι ειδικοί, αλλά θα έλεγα ότι μεταφέρουν την γενική αίσθηση περί τις σεξουαλικές επιδόσεις της φυλής των Ελλήνων. Εδώ στην ανάρτηση τα στοιχεία της έρευνας είναι ανάκατα, λόγω του συνδυασμού τους με τις φωτογραφίες που είναι δική μου επιλογή. Το ευτύχημα είναι ότι παρά τα ζόρια κρατάμε καλά ακόμα σεξουαλικά, ή λέμε ότι κρατάμε, μια κι εμείς τις διάφορες έρευνες τις κουλαντρίζουμε, κατά πως θέλουμε(πάρτε παράδειγμα τα γκάλλοπ, που όταν μας τα ανακοινώνουν γελάμε ή βρίζουμε, αλλά εμείς έχουμε απαντήσει). Ψυχραιμία παιδιά, μας απέμεινε τουλάχιστον το σέξ. Ας το διαφυλάξουμε σαν κάτι πολύτιμο. Γ.Σ.

Δυο ανάσες

«Με μας τους δυο κάτι θα γίνει, έλα κοντά να δεις μέσα στα μάτια τι φαίνεται.

Η επαφή είναι μια δίνη, έλα κοντά να δεις πόσο η ζωή σου ζεσταίνεται.

Οι κινήσεις θα απλωθούν, μες τα μάτια σφίγγει μια θηλιά, δάχτυλα μπερδεύονται μες τα μαλλιά, οι αισθήσεις φαίνονται δυο μυστικά. Δυο ανάσες θα ακουστούν και όλα κρέμονται από μια κλωστή, κάποια λέξη στο αυτί θα χρειαστεί σαν το κλέφτη θα έρχεται η ηδονή.

Οι κινήσεις θα απλωθούν και τα χέρια θα ‘ναι χαλαρά, σαν καθρέφτης το κορμί θ’ αντανακλά όλα τα αγγίγματα και τα φιλιά.

Δυο ανάσες θα ακουστούν,ενα ίχνος μένει στην αφή, ψίθυροι θα φτάσουν ως την ακοή, μες τα χάδια κρύβονται χαρταετοί.»

-Για τον Ευγένιο Αρανίτση, το στιχουργό του τραγουδιού του Βασίλη Λέκκα «Δυο ανάσες», το σεξ είναι ποιητική πράξη.

Το χάπι του έρωτα

Το Viagra, η εμπορική ονομασία της δραστικής ουσίας «κιτρική σιλδεναφίλη» -γνωστό και ως μπλε χάπι από το χρώμα του- είναι το φάρμακο που επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη εκατομμυρίων ανδρών και τον ανδρισμό τους στα ύψη.

Μολονότι έχει παρενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε θάνατο αν δεν τηρηθεί η δοσολογία- συνέβαλε στο να αναθερμανθούν οι σχέσεις πολλών ζευγαριών, οδήγησε όμως και σε διάλυση οικογενειών -που κρατούσαν δεκαετίες- λόγω της υπερδραστηριότητας που δεν άφησαν κάποιοι να πάει χαμένοι -βλέπε εξωσυζυγικές σχέσεις.


Ανέραστοι μύθοι

*Ο άνδρας πρέπει είναι στο σεξ ο αρχηγός.

-Γυναίκες -από πάνω- κάντε κάτι πριν «βαρεθεί»!

*Ο άνδρας πρέπει να είναι έτοιμος για σεξ ανά πάσα στιγμή.

-Το πνεύμα πρόθυμο, η σαρξ ασθενής πολλές φορές.

*Η γυναίκα πρέπει να ανταποκρίνεται πάντα στο κάλεσμα του άνδρα της. ?Οταν έχουμε πονοκέφαλο, έχουμε πονοκέφαλο!

*Το σεξ είναι κάτι που το γνωρίζουμε από το ένστικτό μας.

-Οι αδιάβαστοι, μένουν μετεξεταστέοι και συνήθως στην ίδια τάξη.

Στο φουλ οι μηχανές

Το σεξ είναι σήμερα διασκέδαση, ολοκλήρωση, ανάγκη, τέχνη, κουλτούρα, αλλά και βιομηχανία. Οι Αθηναίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτήν τη διάσταση από πολύ κοντά στην έκθεση «Athens Erotica», που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση (9 - 11 Μαΐου). Εκθέτες, από εταιρείες τολμηρών εσωρούχων, ερωτικών αξεσουάρ και «ροζ» ξενοδοχεία μέχρι ερωτικά περιοδικά, εταιρείες παραγωγής πορνό, στριπτιζάδικα.

Σίγουρα η πιο παθιασμένη βιομηχανία στον κόσμο!


Τα μεγέθη των Ελλήνων εραστών

Επιδόσεις και προβλήματα πάνω, κάτω και πλαγίως

87%: Οι πρωταθλητές
Σε περσινή, παγκόσμια έρευνα της Durex, το 87% των Ελλήνων -κατά δήλωσή του- κάνει σεξ μία φορά την εβδομάδα, επίδοση που τους φέρνει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πάνω από Γάλλους, Βραζιλιάνους κ.ά.

45%: Οι ανικανοποίητες
Το 45% των Ελληνίδων αντιμετωπίζει σεξουαλικά προβλήματα. Δυσκολεύεται να φτάσει σε οργασμό, έχει μειωμένη επιθυμία και συμμετέχει χωρίς να αποκομίζει ηδονή. Μερικές φορές, όλα αυτά συμβαίνουν μαζί.

30%: Ου γαρ έρχεται μόνον
Το 30% των ανδρών αντιμετωπίζει κυρίως προβλήματα στύσης και εκσπερμάτισης. Τα προβλήματα είναι συνηθέστερα στη μέση και στην τρίτη ηλικία, όπου ένας στους δύο παρουσιάζει τέτοια προβλήματα.


Η Μανίνα Ζουμπουλάκη είναι ένας από τους πιο οξείς παρατηρητές της σεξουαλικότητας και των σχέσεων της σύγχρονης Ελλάδας. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 καταθέτει -με την ιδιότητα της δημοσιογράφου, της συγγραφέως και της σεναριογράφου- δείγματα (και «δήγματα») γραφής για έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς και μαζί αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε τις ερωτικές σχέσεις. Οταν τη συναντήσαμε μας είπε ότι μάλλον δεν είναι το σωστό άτομο για να συμμετάσχει στην έρευνά μας: «Δεν είμαι καθόλου σοβαρή», μας είπε. Της αντιγυρίσαμε ότι, αυτή η σοβαρότητα μας έχει «φάει» και έτσι την πείσαμε να μας μιλήσει. Πρώτα τη ρωτήσαμε για τις πιο σημαντικές αλλαγές που έχει παρατηρήσει στη σεξουαλικότητα των Ελλήνων, τα τελευταία 20 χρόνια. «Μη φανταστεί κάποιος ότι κάθομαι πάνω από τα κρεβάτια των Ελλήνων και κοιτάζω επί 20 χρόνια τι αλλαγές έγιναν?Καμία σχέση, είχα δουλειές να κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, υποθέτω, είναι πιο εύκολο να κάνεις σεξ σε σχέση με το ‘86, ας πούμε, που χρειαζόταν πολύ ‘’ψήσιμο’’ η υπόθεση και πολύ ‘’κυνήγι’’» μας απαντά με αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο να λέει σοβαρά πράγματα, κάνοντας χιούμορ. «Η αλλαγή είναι ότι σήμερα τα θέλουμε όλα· και γάμους και παιδιά και γκόμενους και καριέρες. Πριν από 20 χρόνια, οι γονείς μας ήταν παντρεμένοι και βαριόντουσαν φρικτά αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο, εμείς σπουδάζαμε ή τεμπελιάζαμε, το μάρκετινγκ σαν έννοια δεν υπήρχε, και σεξ έκαναν μόνον όσοι ήταν δικτυωμένοι?όσοι είχαν εξουσία δηλαδή. Εκτός από τους εικοσάχρονους, βέβαια, που έκαναν σεξ έτσι κι αλλιώς, μια και αυτή είναι η δουλειά τους. Όταν είσαι 20 χρονών πρέπει να κάνεις σεξ», προσθέτει. Προχωρώντας ένα θέμα παρακάτω τη ρωτάμε αν σήμερα τα έχουμε ξεπεράσει όλα αυτά, αν είμαστε σεξουαλικά απελευθερωμένοι σε σχέση π.χ. με τους γονείς μας, αν έχουμε ταμπού


Ο Θ. Ασκητής επιβεβαιώνει ότι η σεξουαλική ζωή του Ελληνα είναι από τις πιο έντονες παγκοσμίως -ήδη από το προγαμιαίο στάδιο- και χαρακτηρίζει την ψυχική επιθυμία μας για σεξ ως το γνώρισμα της φυλής μας, που έρχεται στην επιφάνεια ως άγχος προσδοκίας και σεξουαλικής επιτυχίας στη νεαρή ζωή και των δύο φύλων. Επιπλέον, τη χαρακτηρίζει ως την «περήφανη πλευρά μας», «φάρο προσωπικής ευτυχίας» και «δείκτη συναισθηματικής επικοινωνίας των ζευγαριών».


Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια η εταιρεία προφυλακτικών Durex, οι Ελληνες (άνδρες) -άρα και τα ταίρια τους- βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του κόσμου, όσον αφορά τον αριθμό των σεξουαλικών επαφών. Στην έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία το 2005 προέκυψε ότι οι Ελληνες το «κάνουν» πολύ πιο συχνά από τους περισσότερους λαούς του κόσμου, ενώ σε εκείνη του 2007 αναδείχτηκαν πρωταθλητές: Η περσινή έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 26.000 άνδρες από όλον τον κόσμο και εκεί το 87% των Ελλήνων απάντησε ότι κάνει έρωτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, επίδοση που τους φέρνει στην πρώτη θέση της κατάταξης, πάνω από Βραζιλιάνους, Ρώσους, Γάλλους, Αυστραλούς, Ιάπωνες, Αμερικανούς, Βρετανούς και άλλους. Στα αξιοσημείωτα ευρήματα των δύο ερευνών συγκαταλέγεται το ότι πλέον οι άνθρωποι επιλέγουν για τη συνεύρεσή τους και άλλα μέρη εκτός του κρεβατιού, όπως το αυτοκίνητο, οι δημόσιες τουαλέτες και υπαίθρια μέρη (λ.χ. πάρκα).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα