Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Λόγος πολυ(ς)ελαίων

Περί ελαίων πολύς λόγος εσχάτως, περί ελαίων εξ ηλιανθών, εξ ορυκτών, εκ νοθείας γενικώς, σε σημείο αγαπητοί μου που να σκέφτεσαι αν αξίζει τον κόπο να βάλεις στο φαί λάδι ή να το φας...αλάδωτο. Βέβαια, υπάρχει και το ελαιόλαδο, αυτό το μεσογειακό διαμάντι(αφού βέβαια είσαι σίγουρος για την προμήθειά σου), που η ωφέλειά του διατυμπανίζεται κάθε λίγο από όλους τους σχετικούς επιστήμονες. Από την ώρα που ξέσπασε τούτο το διατροφικό σκάνδαλο(ένα ακόμα τηλε-σκάνδαλο, που θα παραμεριστεί από τα δελτία της επικαιρότητας, όταν ξεσπάσει ένα άλλο και το διαγκωνίσει), έχουν ειπωθεί τόσα, που η τηλεθέαση είναι κολύμπι σε "λαδιά". Και φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη χώρα και που ίσως αποτελεί μια μορφή ανοσοαντίστασης στα όσα βάλλουν εναντίον μας, έχει υπάρξει-η όλη υπόθεση-μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για παραγωγή ανεκδότων, αποφθεγμάτων και αποσταγμάτων χιούμορ, σαν αντισώματα ψυχικής πλέον άμυνας, μια και η σωματική έχει σηκώσει προ πολλού τα χέρια σε στάση παράδοσης άνευ όρων(και κανόνων).
Και να παρακάτω, το δημοσίευμα εκ της μακρινής Ζιμπάμπουε, προσφερόμενο για την οποιαδήποτε σύγκριση με τα συμβαίνοντα στα καθ΄ ημάς....

Πουλούσε ούρα ως λάδι για μαγείρεμα!
Ένας άντρας, από την Ζιμπάμπουε, συνελήφθη από την αστυνομία επειδή πουλούσε στους κατοίκους της πόλης μπουκάλια με ούρα λέγοντας τους ότι ήταν λάδι για μαγείρεμα!
Ο κύριος Piccard Mudzingwa προσέγγιζε τα θύματα, σε ένα σταθμό λεωφορείου, στην πόλη Zvishavane, και τους πουλούσε κάποια μπουκάλια που υποστήριζε πως ήταν λάδι για μαγείρεμα! Ένα από τα θύματα λίγο πριν χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο στο φαγητό της ανακάλυψε πως το λάδι που αγόρασε δεν ήταν τίποτα άλλο από ούρα!
Η αστυνομία παρακολούθησε τον εν λόγω άντρα και τον συνέλαβε την ώρα που προσπαθούσε να εξαπατήσει άλλη μια γυναίκα. Ο εν λόγω άντρας προσπάθησε να επωφεληθεί της έλλειψης του συγκεκριμένου προϊόντος στην χώρα αλλά τελικά καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση από τις τοπικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΟ: Ποιά και πόση η ουσιώδης η διαφορά μεταξύ Ζιμπάμπουε και εγχωρίου αγοράς; Και αυτός που το πούλαγε σε στάσεις λεωφορείων έφαγε τα χρονάκια του, αυτοί που μας την πουλούσαν εμάς τη βαλβολίνη για τηγάνισμα στις στάσεις των σούπερμάρκετ, θα αντικρύσουν ως λεβέντες τα σίδερα της φυλακής; Αμ δε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα