Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Επιστροφή Μουσικής Παρέας Σάμου







Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ…
Με καλές εντυπώσεις γύρισε η Μουσική Παρέα Σάμου από την Πρώτη Σερρών, όπου συμμετείχε με την φετινή της παράσταση στις εκδηλώσεις της Ζ΄ Μαθητιάδας. Το αθλητικό μέρος της διοργάνωσης ήταν εντυπωσιακό και κυρίως ελπιδοφόρο. Χίλια τριακόσια παιδιά γυμνασίων από όλη την Ελλάδα και από 27(!)χώρες του κόσμου όπου υπάρχουν ελληνικά γυμνάσια, αμιγή ή μικτά, έζησαν σε συνθήκες ιδανικές λίγες μέρες, με άθληση και κυρίως με προσωπική επαφή, μεταφέροντας το καθένα τις εμπειρίες του.
Στο τεράστιο, για τα δεδομένα ενός χωριού όπως η Πρώτη, αθλητικό κέντρο, με κανονικό γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, τέσσερα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, δύο βόλλεϋ και εξοπλισμό για 35 αθλήματα, νεολαία και μεγαλύτεροι ζουν κάθε χρόνο την δική τους μικρή Ολυμπιάδα. Παράλληλα με τις αθλητικές, υπάρχουν και πολιτιστικές εκδηλώσεις, στην πλατεία του χωριού, οι οποίες ακόμη θέλουν δουλειά για να ανταποκρίνονται στο μέγεθος μιας τέτοιας διοργάνωσης, αλλά τα μεγέθη(τοπικής κοινωνίας και επισκεπτών)είναι δυσανάλογα και χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και η αρωγή κι άλλων. Το αθλητικό κέντρο για ευνόητους λόγους φέρει το όνομα του κ. Αχιλλέα Καραμανλή, για την υποστήριξή του, και η τελετή έναρξης ήταν κάτι το φαντασμαγορικό, με λέϊζερ και μουσικές, με την παρέλαση όλων των ομάδων, με τη ζωντάνια των νιάτων και την παρουσίαση της γνωστής κ. Εύας Φραγκάκη του Αντέννα. Αξίζει να σημειωθεί πως την όλη παρουσίαση και της τελετής έναρξης και των πολιτιστικών εκδηλώσεων κάνει κάθε χρόνο ο Αλέξης Κωστάλας, που φέτος ήρθε την δεύτερη μέρα λόγω άλλων υποχρεώσεων.
΄Οσο αφορά τώρα την παράσταση της Μουσικής Παρέας Σάμου, δεν πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαίου λόγω βροχής, αλλά την Κυριακή 11 του μηνός, και δεν ολοκληρώθηκε, επίσης λόγω βροχής. ΄Ισως στο μέλλον ο Δήμος Πρώτης να φροντίσει να έχει σαν εναλλακτική λύση μια αίθουσα γιαυτές τις περιπτώσεις. Η φιλοξενία πάντως και η εξυπηρέτηση ήταν άψογες, η προθυμία των ανθρώπων της διοργάνωσης και κυρίως των εθελοντών ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους κι εμείς δεν έχουμε λόγια να τους ευχαριστήσουμε, κυρίως γιατί πασχίζουν για τον τόπο τους, επιδεικνύοντας την αγάπη τους γιαυτόν εμπράκτως.
Μουσική Παρέα Σάμου

2 σχόλια:

Τη 5/15/2008 , Ο χρήστης Blogger ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Χαίρομαι που περάσατε καλά στις Σέρρες.
Δείτε κι άλλα γιά ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ στο blog μου
http://kathrefti.blogspot.com

 
Τη 5/16/2008 , Ο χρήστης Blogger Giant είπε...

Μπράβο παιδιά... χαίρομαι που πήγατε εις τας Σέρρας...
πότε η επόμενη παράσταση στη Σάμο?

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα