Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Μια καλημέρα είν΄ αυτή...

...πέστην κι ας πέσει χάμω...και πού ξέρεις μπορεί νάσαι εσύ ο τυχερός που θα κερδίσει ένα από τα χρηματικά έπαθλα.΄Ολα αυτά βέβαια στο Βέλγιο(εδώ ως γνωστόν κερδίζεις αν απαντήσεις καλύτερα από έναν δεκάχρονο ή αν βρεις την ταυτότητα κάποιου που ίσταται ατάραχος σε ένα βάθρο στο στούντιο ή αν συνεχίσεις επιτυχώς τον στίχο ενός "αοιδήματος" που σου προτείνει ο Ανδρέας ή,ή,ή....). Για διαβάστε κατωτέρω τι ωραίες ιδέες που υπάρχουν και συνδυάζουν την προσδοκία του κέρδους με την κοινωνικότητα των ανθρώπων που στις μεγάλες πολιτείες έχουν έχει εκλείψει:
Μια «καλημέρα» κερδίζει 25.000 ευρώ
Η ΔΙΑΧΥΤΙΚΟΤΗΤΑ και η ευγένεια πληρώνονται στο Βέλγιο- τουλάχιστον για μια βδομάδα. Από τις 5 έως τις 9 Μαΐου η μη κυβερνητική οργάνωση «Μηνύματα χωρίς όνομα» καλεί τους πολίτες της χώρας να λένε μια απλή «καλημέρα» μεταξύ τους σε μέσα μεταφοράς, καταστήματα και δρόμους με έπαθλο 25.000 ευρώ για τον πιο τυχερό. Οι λιγότερο τυχεροί μπορεί να κερδίσουν 25 ευρώ αν τύχει να απευθύνουν τον χαιρετισμό σε έναν «ελεγκτή» της οργάνωσης. Η ιδέα της φλαμανδικής ΜΚΟ ενθουσίασε εφημερίδες, κανάλια και τράπεζεςακόμη και τον εθνικό οργανισμό τυχερών παιχνιδιών-, οι οποίοι ανέλαβαν τη χορηγία του εγχειρήματος. Η «εβδομάδα της καλημέρας» δεν είναι, όμως, διαγωνισμός ή παιχνίδι. Οι ίδιοι οι εμπνευστές αναρωτιούνται, εξάλλου, στην ιστοσελίδα τους: «Δεν είναι υπερβολικό να προσφέρονται χρήματα για λίγη ανθρώπινη ζεστασιά;». Πρόκειται, όπως λένε, για μια «εκστρατεία ευαισθητοποίησης για να πεισθούν όλοι ότι η κοινωνία μπορεί να είναι πιο φιλική, χάρις στη μικρή συμβολή καθενός από εμάς. Μια “καλημέρα” κάνει καλό στην υγεία και αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας».
Στον καθρέφτη
Η οργάνωση προτείνει μάλιστα στους Βέλγους να ξεκινήσουν με μια καλημέρα στον καθρέφτη τους κι αφού φτιάξει η διάθεσή τους να συνεχίσουν με το κινητό τους και τον υπολογιστή τους. Ακολουθούν και άλλες συμβουλές: Η οργάνωση προτείνει στους Βέλγους να κρεμάσουν μια ταμπέλα με την επιγραφή «καλημέρα» στην πόρτα του σπιτιού τους ή να κάνουν διαγωνισμό με τους συναδέλφους τους στο γραφείο για να βραβεύσουν αυτόν που χαιρετάει περισσότερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα