Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Ο Μάριος της καρδιάς μας

Η φετινή Πασχαλιά κάτι έχει...η θλίψη χτύπησε τη πόρτα μας πρωί-πρωί...μετά την Ανάσταση το πένθος...Ο Μάριος της καρδιάς μας, στα 54, έφυγε σαν το πουλί, έτσι ανάλαφρα, έτσι αθόρυβα, όπως έζησε, αυτός που με την μουσική και τα τραγούδια του τρύπαγε το τύμπανο της ψυχής μας. Η ζωή είναι πολύ σκληρή με κάποιους ανθρώπους, μην πω για όλους μας. Λες και το ήξερε ο Μάριος και πιάστηκε νωρίς-νωρίς να γράφει μουσική για να μας αφήσει την ψυχή και τα συναισθήματά του παρακαταθήκη, για νάχουμε να πορευόμαστε, να τραγουδάμε και να πορευόμαστε. Σαν τον Μάνο κι αυτός, στη σύντομη τελικά ζωή του πρόλαβε κι έγραψε αριστουργήματα γιατί έγραφε με λογισμό και μ΄ όνειρο, με ευαισθησία κι αλήθεια. Ακολούθησε κι αυτός την μοίρα των ευαίσθητων ανθρώπων, της νομοτέλειας πως "οι καλοί πεθαίνουν νέοι"...Σε χαιρετούμε όλοι Μάριε και θα σε θυμόμαστε πάντα, ανταποδίδοντάς σου την αγάπη που μας χάρισες με τα τραγούδια και την στάση ζωής σου.
Να και το συνοδευτικό σημείωμα από το ΕΘΝΟΣ:
Εφυγε ο Μάριος Τόκας
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών άφησε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Κύπριος μουσκοσυνθέτης Μάριος Τόκας . Το τελευταίο διάστημα ο μουσικοσυνθέτης νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο χτυπημένος από τον καρκίνο. Γεννήθηκε το 1954 στη Λεμεσό. Ήλθε στην Ελλάδα το 1975 και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα φιλολογίας και παράλληλα να συνθέτει. Το 1978 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά Τα τραγούδια της παρέας με ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά. Ο δίσκος γνωρίζει αμέσως επιτυχία και ανοίγεται ο δρόμος για τις κατοπινές του επιτυχίες, οι οποίες δεν διέψευσαν την πρώτη του δουλειά. Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και τα Μικρά ερωτικά με ερμηνευτή τον Αντώνη Καλογιάννη. Ακολουθεί η Λεωφόρος της αγάπης με ερμηνευτές τον Γιάννη Πάριο, τη Χάρις Αλεξίου, τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Διονύση Θεοδόση. Ο επόμενός του δίσκος, Σαν τρελό φορτηγό, με τον Γιάννη Πάριο γνωρίζει τεράστια επιτυχία για να ακολουθήσει ένας ακόμη δίσκος, Η εθνική μας μοναξιά με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μητροπάνο. Ακολουθούν και άλλοι δίσκοι με ερμηνευτές την Κατερίνα Κούκα, τον Γιάννη Πάριο, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Πασχάλη Τερζή.
Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας. Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη, με έξοδα της κυπριακής δημοκρατίας.

2 σχόλια:

Τη 4/28/2008 , Ο χρήστης Blogger Giorgos Varvakis είπε...

Προσοχή!! Σχόλια όπως το προηγούμενο "See Please Here" είναι παγίδα!! Διέγραψέ το άμεσα

 
Τη 4/29/2008 , Ο χρήστης Blogger Side21 είπε...

Πραγματικά κρίμα ...
Ανήμερα τη Λαμπρή ...
Ένας άνθρωπος τόσο ευαίσθητος
ένας καλλιτέχνης γνήσιος
με τόση ζωή ακόμα μέσα του...
Αδικία ...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα