Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Ευτυχείς, θλιμμένοι και ...πότες

Πιο ευτυχείς όσο γερνάμε
Γινόμαστε ευτυχέστεροι όσο μεγαλώνουμε. Σε αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα κατέληξε μακροχρόνια έρευνα, που δόθηκε προ ημερών στη δημοσιότητα και δείχνει ότι ενώ το ποσοστό των 18χρονων, οι οποίοι δηλώνουν ευτυχείς κυμαίνεται μεταξύ 15% και 33%, το ποσοστό των μεγαλύτερων σε ηλικία, που δηλώνουν το ίδιο, ξεπερνά το 50% και αυξάνεται έτι περαιτέρω όσο πλησιάζουμε προς τα 80. «Με την ηλικία έρχεται και η ευτυχία», επισημαίνει ο κοινωνιολόγος Γιανγκ Γιανγκ του Πανεπιστημίου του Σικάγο, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα. Οι επιστήμονες μελέτησαν τις συνεντεύξεις ατόμων, σε χρονικό εύρος τριών δεκαετιών και κατάφεραν να αποδείξουν τον αρχικό ισχυρισμό τους, ότι δηλαδή με το πέρασμα του χρόνου ενισχύεται η αυτοεκτίμηση του ατόμου και άλλα χαρακτηριστικά, τα οποία συμβάλλουν σε μια ευτυχή διάθεση.
ΣΧΟΛΙΟ:Με την ηλικία λοιπόν δεν έρχονται μόνο τα προβλήματα και οι...πτώσεις(γενικώς), αλλά και η ευτυχία, καθώς λένε επιστήμονες άνθρωποι. Ενισχύεται σου λένε η αυτοεκτίμηση(εγώ γιατί διακρίνω έναν πεσσιμισμό άνευ προηγουμένου;)και επιτυγχάνεται η ευτυχής διάθεση. Καλά, ας το αποδεχτούμε, μια που μας συμφέρει δηλαδή, μια που το λέει και ο κ. Γιάνγκ 2(στο τετράγωνο)με την διπλή ονομασία χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό.
Η κοπέλλα στη φωτογραφία είναι η μέλλουσα κυρία(;)Πούτιν η Αλίνα Καμπάεβα, Ολυμπιονίκης και δεν την έβαλα τυχαία. Θέλω να δείξω ότι όσο μεγαλώνουμε μπορούμε να είμαστε ευτυχέστεροι κ. Γιάνγκ 2, όχι με μια από τα ίδια όμως έτσι;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα