Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Ρίτσος ο...Σάμιος!

Μια υπέροχη βραδιά μας χάρισαν το Σάββατο 19 Απριλίου στην αίθουσα Σίβυλλα του "Δόρυσσα" όσοι δούλεψαν για την εκδήλωση την αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο. Η παρουσίαση του βιογραφικού του ποιητή και οι απαγγελίες έγιναν από τρεις καταπληκτικές φωνές και παρουσίες, τις κυρίες Κούλα Καραμηνά, λογοτέχνη, Μαρία Μέγκ, φιλόλογο και Αγγελική Κασόλα, σκηνοθέτη, κόρη του γνωστού συγγραφέα Μήτσου Κασόλα, που μας είχε χαρίσει πέρυσι μια άλλη αξέχαστη βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καββαδία....
...τις απαγγελίες των ποιημάτων συνόδεψε η νεοσυσταθείσα χορωδία Πυθαγορείου, υπό την διεύθυνση του Λεωνίδα Κανάρη, ενώ...


...ορχήστρα, αποτελούμενη από την μουσική παρέα Πυθαγορείου και με την σύμπραξη ενός ακόμη μουσικού, απέδωσε τα αθάνατα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, πάνω στη ποίηση του Γ.Ρίτσου.
Για τους εκτός Σάμου επισκέπτες να πω ότι ο Γιάννης Ρίτσος πέρασε αρκετό μέρος της πολυτάραχης ζωής του στο Καρλόβασι Σάμου, όντας παντρεμένος με την γιατρό Φαλίτσα Γεωργιάδου και έγραψε τα καλύτερα ποιήματά του εδώ, καθισμένος σε έναν βράχο στην παραλία του Καρλοβάσου, αγναντεύοντας το Αιγαίο, όπως αναφέρθηκε και στην εκδήλωση η Κούλα Καραμηνά, καταθέτοντας και προσωπικές μαρτυρίες από τις συναντήσεις της με τον ποιητή.
Ηταν μια βραδυά απ΄ αυτές που περνούν από τη μνήμη στη καρδιά, ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στην καρδιά μας, όπως είπε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ "Ηραία-Πυθαγόρεια" διευθυντής εσωτερικών ειδήσεων της ΝΕΤ συντοπίτης μας Σωτήρης Μαργιωρής. Την όλη παρουσίαση είχε η υπεύθυνη πολιτισμού του Δήμου Πυθαγορείου κ. Κική Παντελόγλου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα