Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Μην τους πιέζετε πολύ κ. Υπουργέ!

Ζητά αυτοσυγκράτηση στις αυξήσεις
Δεν αποκλείει ανάκληση της απελευθέρωσης των ναύλων στα πλοία ο Γ.Βουλγαράκης
Newsroom ΔΟΛ- ΑΠΕ
Γεύμα από τους υπουργούς Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη και Ναυτιλίας Γ.Βουλγαράκη στην Ένωση Εφοπλιστών και COMITI
Αθήνα
Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στις αυξήσεις των εισιτηρίων και να τις περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες, ζήτησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ.Βουλγαράκης από τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιρειών. Η ανάκληση της απελευθέρωσης θα είναι το έσχατο μέσο που θα καταφύγει η πολιτεία, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, όταν ρωτήθηκε σχετικά, τονίζοντας ωστόσο με νόημα ότι οι εφοπλιστές γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ειδικότερα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συναντήθηκε την Παρασκευή διαδοχικά με τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα (Blue Star Ferries, Minoan Lines, Nel Lines, ANEK, Hellenic Sea Ways και G.A.Ferries).Στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τη διαμόρφωση των τιμών των εισιτηρίων στην ακτοπλοΐα στην κατεύθυνση της προστασίας του επιβατικού κοινού. Ο κ. Βουλγαράκης, ζήτησε από τους εκπροσώπους των εταιριών να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στις αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων και να τις περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διεθνής αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Επίσης κάλεσε τις εταιρίες να αποσαφηνίσουν την ακτοπλοϊκή τους πολιτική, ενώ έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για παρακολούθηση σε καθημερινή
βάση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Εκείνο που θέλω να σας παρακαλέσω εγώ κ. Υπουργέ Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής(τίτλος-αρχιπέλαγος), είναι να μην τους πιέσετε πάρα πολύ τους εφοπλιστές της ακτοπλοίας, μην μας πάθουν τίποτε. Και αυτή την τακτική, επίσης σας παρακαλώ, στο μέλλον να την αποφεύγετε. Καλείτε τους ανθρώπους για γεύμα και τους πιέζετε; Πάτε να τους βγάλετε το φαί ξυνό; Δεν είναι καθόλου μα καθόλου σικ και να μην επαναληφθεί. Εκτός και η κίνησή σας ενέχει τον συμβολισμό πως "τρώγοντας έρχεται η όρεξη"(όπως και με τις αυξήσεις των εισιτηρίων).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα