Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008

Μμμμμ... Καλή ακούγεται!!!

Πρώτος δημοσίευσε το γλυκύτατο τούτο θέμα, που περιέχει γλυκό σαμιώτικο κρασί ο ΜΠΑΛΛΟΣ(ο φίλος μου ο Γιώργης που ειδικεύεται περί τις συνταγές), αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ και να μην το βάλω κι εγώ,καθότι γλυκατζής, παρά την ηλικία μου(αν και ή προτίμηση στα γλυκά είναι σαν τον έρωτα, δεν έχει ηλικία ). Ενόψει εορταστικών ημερών σε όσα περισσότερα σαμιώτικα ή άλλα σπίτια, μετά την "πετσοφαγία" αμνών τε και εριφίων, σερβιριστεί το τοιούτον επιδόρπιον τόσο το καλύτερο. Πάρτε τη συνταγή και το "καλή όρεξη" θεωρείται περιττό ως ευχή:
ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΕΣ, ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΑΜΟΥ
Ενα αβανταδόρικο κρασί με νότες μελιού και μέντας που προσθέτουν στη γεύση του ανοιξιάτικου γλυκού, και κεχριμπαρένιες αποχρώσεις που τονίζουν την όψη του.
Υλικά για 6 - 8 άτομα:
300 γρ. διάφορα φρούτα εποχής (φράουλες, μπανάνα, ακτινίδιο, αχλάδι)
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
300 γρ. μαρέγκες
• 1/2 φλιτζ. Μοσχάτο Σάμου
300. γρ σαντιγί άγλυκη
Διαδικασία:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε λεπτές φέτες ή κύβους. Τα τοποθετούμε σε μπολ με το κρασί, τη ζάχαρη και το ξύσμα για 15 λεπτά, να μαριναριστούν. Βάζουμε τις μισές μαρέγκες σε μπολ. Σκεπάζουμε με το ένα τρίτο από τα φρούτα, ρίχνουμε δύο κουταλιές από τη μαρινάτα και απλώνουμε τη μισή σαντιγί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλη μια φορά και τελειώνουμε με φρούτα. Σερβίρουμε με τη μαρινάδα του κρασιού που έμεινε.
Συμβουλή: Μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα