Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

Είμαστε ό,τι δείχνουμε;

Είναι ένα θέμα που μπορεί να εντείνεται κατά τις ημέρες πριν το Πάσχα, αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο δεν πάει πίσω η εικόνα των σφαγίων, των κρεμασμένων σε κοινή θέα, ακόμη και φρεσκοσφαγμένων με τα αίματα να στάζουν κάτω, σε μια δήθεν διαδικασία διαφάνειας στη πώλησή τους ή σαν δέλεαρ του καταναλωτή. Είναι όμως εικόνα αυτή, όχι ευρωπαϊκού(χέστηκα προσωπικά)κράτους, αλλά μιας χώρας που κατοικούν πολιτισμένοι άνθρωποι; Είναι εμφάνιση αυτή για να αποδείξουμε δήθεν την φρεσκότητα των προϊόντων; Χώρια φυσικά τη μόλυνση που υφίστανται τα προς βρώση σφαχτά, γιατί όχι όλα αλλά τα περισσότερα είναι κρεμασμένα και εκτεθειμένα σε χώρους εξωτερικούς. Για το θέμα και ευρύτερα για την σφαγή των ημερών, σήμερα έγινε μια κινητοποίηση στην Αθήνα, διαβάστε:

Σιωπηλή διαμαρτυρία αύριο στο Σύνταγμα γαι τη σφαγή των αρνιών.
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ 3 ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «Σταματήστε τη σφαγή των αμνών» Κάλεσμα σιωπηλής διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος -έξοδος Μετρό, σιντριβάνι- για αύριο στις 12 το μεσημέρι απευθύνουν τρεις οργανώσεις στους πολίτες που δεν επιθυμούν πλέον να βλέπουν την «παρέλαση φρίκης» με τα σφαγιασμένα αμονοερίφια στα κρεμασμένα τσιγκέλια. Η ΠΟΦΥΖΩ (Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής), το GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων) και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Ζώων τονίζουν τα εξής: «Κάθε χρόνο πριν από το Πάσχα γύρω στα 20 χρόνια τώρα επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Να επαναλαμβάνεται, δηλαδή, στη μικρή οθόνη η παρέλαση σφαγιασμένων ζώων και να χαλάει ο κόσμος με τις βαπτίσεις των αμνοεριφίων (ελληνοποιήσεις). Φέτος ίσως γλιτώσουμε τα βαφτίσια γιατί μας διαβεβαιώνουν ότι τα σφαγμένα ζωντανά θα έχουν ταυτότητα».
Το ζήτημα όμως είναι να σταματήσει ο βασανισμός τους σε όλα τα στάδια της ζωής τους, ιδίως κατά την εντατική μαζική παραγωγή-σφαγή σε σφαγεία που δεν πληρούν και τις προδιαγραφές υγιεινής, κάτι που τουλάχιστον μας αφορά όλους. Οι τρεις οργανώσεις επικαλούνται μια μελέτη των Ηνωμένων Εθνών του 2006 που βρίσκει ότι η βιομηχανική παραγωγή κρέατος προκαλεί περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου απ' ό,τι όλα τα αυτοκίνητα (σ.σ. το θεωρώ κάπως υπερβολή, αλλά είναι και ένα ζήτημα) και ζητούν από τους πολίτες να συμμετάσχουν στο ίδιο κάλεσμα για τον ίδιο λόγο και στις 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στην ίδια πλατεία. Επίσης, απευθύνουν και ένα χριστιανικό μήνυμα: «Η πίστη μας προς τον Θεό πρέπει να εκδηλώνεται με πράξη αγάπης και όχι με θυσίες "πορευθέντες δε μάθετε τι εστίν έλεον θέλω και ου θυσία" (Κ.Δ. Ματθαίος, κεφ. 9, 13 και 12, 7)».


3 σχόλια:

Τη 4/24/2008 , Ο χρήστης Blogger Side21 είπε...

Διαβιβάζω τις Θερμές μου ευχές
για ένα Χαρούμενο ΠΑΣΧΑ
Σιδερής

 
Τη 4/24/2008 , Ο χρήστης Blogger ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ είπε...

Καλή Ανάσταση
με Υγεία
και ΚαΛή παρέα!

 
Τη 4/24/2008 , Ο χρήστης Blogger ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα