Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Oύτε έναν οργασμό της προκοπής


Θα μπορούσε με την ευρεία έννοια να είναι συνέχεια του προηγουμένου περί γυναικών και του ασφαλιστικού μέλλοντος(αβεβαίου οπωσδήποτε)που τους επιφυλάσσεται. Αυτό, το παρακάτω, είναι ήδη μια πραγματικότητα και όχι ότι οι άνδρες πάνε καλύτερα, τα ξέρετε. ΄Ισως να πρέπει όλοι μαζί να τραγουδήσουμε το πιο διαχρονικό και αντιπροσωπευτικότερο κομμάτι για όλα: "Ποιός τη ζωή μας, ποιός τη κυνηγά, να την ξεμοναχιάσει μέσ΄τη νύχτα...."



Ολα του... σεξ δύσκολα για 2 στις 5 Ελληνίδες
Ερευνα σε 10.300 γυναίκες όλων των ηλικιών φέρνει στο φως τις συχνότερες σεξουαλικές διαταραχές. Παντρεμένες οι 3 στις 5 με σεξουαλικό πρόβλημα
«EΘΝΟΣ» 13/3
Ελλειψη ερωτικής επιθυμίας εκδηλώνουν δύο στις πέντε Ελληνίδες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιδρά καταλυτικά, οδηγώντας σε ελλείμματα στη σεξουαλική διέγερση και την ηδονή κατά τη σεξουαλική επαφή. Η γυναίκα φαίνεται να «μπλοκάρει» σεξουαλικά αρκετά πριν από τον οργασμό, δηλαδή από την αρχή της σεξουαλικής της επαφής.Στο συμπέρασμα αυτό οδηγήθηκαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, υπό τον κ. Θάνο Ασκητή, αξιολογώντας τα ευρήματα μελέτης, η οποία έγινε σε 10.300 γυναίκες, ηλικίας 16-82 ετών.Σκοπός της ήταν να συσχετιστούν τα σεξουαλικά προβλήματα και η ψυχική διαταραχή, η εικόνα του γάμου και η γέννηση παιδιών, στη ζωή της γυναίκας. Η μελέτη αναμένεται να παρουσιαστεί αναλυτικά, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Ψυχική και Σεξουαλική Υγεία της Γυναίκας», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Αίγλη του Ζαππείου και θα είναι ανοικτή στο κοινό. Σχολιάζοντας τα ευρήματα, η επιστημονική ομάδα επισημαίνει ότι -μετά την έλλειψη επιθυμίας- η αμέσως πιο συχνή διαταραχή είναι η σεξουαλική διέγερση, καθώς μία στις τρεις γυναίκες εκφράζει πρόβλημα στη σωματική της συμμετοχή με έλλειψη ηδονής κατά τη σεξουαλική επαφή. Ο οργασμός, ως διαταραχή, καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις σεξουαλικές διαταραχές των γυναικών σε ποσοστό 23%. Η μελέτη έδειξε, επίσης, αυξημένη εμφάνιση προβλημάτων που συνδέονται με τη διαταραχή πόνου που βιώνει η γυναίκα ψυχικά και σωματικά, μην μπορώντας να χαρεί τη σεξουαλική επαφή, αποτέλεσμα της επιμήκυνσης της ηλικίας της ζωής της και της διατήρησης της σεξουαλικής της ζωής μέχρι το γήρας.Ο γάμος εμφανίζεται να έχει ανασταλτικό ρόλο προς τη σεξουαλική της ζωή, καθώς τρεις στις πέντε γυναίκες με σεξουαλικό πρόβλημα είναι παντρεμένες. Αυτό ερμηνεύεται διπλά. Από τη μία, ότι η γυναίκα προσδοκά μια καλύτερη σεξουαλική ζωή στον γάμο που φαίνεται να μην την εισπράττει και από την άλλη ότι δίνει μεγαλύτερη σημασία στη συναισθηματική της ικανοποίηση από ό,τι στη σεξουαλική της ολοκλήρωση.
Κατάθλιψη - φοβίες
Η σεξουαλική δυσλειτουργία και η ψυχική διαταραχή είναι άμεσα συνυφασμένη και εμπλεκόμενη συμπεριφορά στη ζωή της Ελληνίδας. Μία στις τρεις έχει σεξουαλική δυσλειτουργία, παράλληλα με κατάθλιψη και φοβίες.Η ύπαρξη παιδιού κατά την πρώτη δεκαετία της γονιμότητας του γάμου επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή. Το 65% των γυναικών ηλικίας 21 έως 30 ετών, έχοντας ένα παιδί, παρουσιάζουν κάμψη της σεξουαλικής τους συμπεριφοράς και αύξηση σε σεξουαλικό πρόβλημα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
dkarag@pegasus.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα