Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Το δέντρο και οι...κλάδοι

Ο υπαινιγμός είναι σαφής, όσο και οι προθέσεις όλων αυτών που θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τέλους του βίου και να παίρνουμε(αν προλάβουμε) σύνταξη υπεργήρατος(ναι ξέρω σύντροφοι, ο καπιταλισμός και οι "λογικές" του, αλλά περιέργως ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει,κάτι ασφαλώς δεν πάει καλά). Η οδηγία είναι να χρησιμοποιούμε τη σκάλα για να απολαύσουμε τα αγαθά της κοινωνικής ασφάλισης, άλλωστε για να βρούμε "σίγουρο" μπαλκόνι πρέπει να ανέβουμε, πώς θα πέσουμε στη συνέχεια;....
..... ΄Οπως σαφής ο υπαινιγμός και για κοντά χέρια έναντι των γυναικών και των ταμείων. Διότι η εξουσία-το απέδειξε και η πρόσφατη γαλαζορόζ ιστορία-αυτό στο οποίο επιδίδεται μετά μανίας είναι οι χειρονομίες, κατά βάση άσεμνες, είτε έχουν να κάνουν με το αντίτιμο κάποιας κομματικής εξυπηρέτησης, είτε με την επένδυση χρημάτων σε προσοδοφόρες πηγές, για τους κομματικούς εγκάθετους βεβαίως-βεβαίως, τα ταμεία δεν έχουν ανάγκη, κι όταν κλονιστούν τραβάμε μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τα φέρνουμε στα ίσα τους(τρόπος του λέγειν).
Το εντυπωσιακό είναι η συμπεφωνημένη απάτη μεταξύ κυβέρνησης και μεγαλοδημοσιογράφων των μεγαλομέσων, που δια της πασίγνωστης και παμπάλαιας μεθόδου υπό τον γενικό όρο "παπαγαλάκια", προσπαθούν να πείσουν για την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης, αφού πρώτα το Ταμείο του Τύπου εξαιρέθηκε από την αρχική συγχώνευση με αυτό των επιστημόνων. Κι όπως είδατε από την ώρα εκείνη και μετά, όλοι οι μεγαλοεκμαυλιστές της κοινής γνώμης αναγνώρισαν αυτή την αναγκαιότητα και πέσανε με τα μούτρα να βοηθήσουν. Γεμίσαμε Ρουσσόπουλους και Αντώναρους σύντροφοί μου, όποιο κανάλι και να βάλεις νομίζεις πως ακούς ηχογραφημένο μήνυμα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα