Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

H μεγαλωσύνη μας!

Συνέχεια σε προηγούμενη ανάρτησή μου για την περιπέτεια αυτής της Σομαλής γυναίκας, με το λαϊκό κίνημα συμπαράστασης, που εκδηλώνεται κάθε φορά που προκύπτει πρόβλημα ανθρωπιστικής φύσεως. ΄Οσο αυτά τα αισθήματα εκδηλώνονται παντοιοτρόπως, μην ανησυχείτε, δεν κινδυνεύουμε σαν λαός.
Έντονη αγωνία για την τύχη τη δική της, του παιδιού της, αλλά και των δύο ανήλικων αδελφών της έχει η 18χρονη Γιασμίν Αλί Κουμόρ από τη Σομαλία, που γέννησε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης λίγες ώρες αφότου πάτησε στις ακτές της Λέσβου. Μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειάς της, όμως, φορείς, οργανώσεις και πολίτες σπεύδουν να τη βοηθήσουν και να εξασφαλίσουν άσυλο για την ίδια, το μωρό και τις ανήλικες αδελφές της. Η περιπέτεια της Γιασμίν έχει προκαλέσει συγκίνηση. Εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων, αλλά και ο νομάρχης Λέσβου κ. Π. Βογιατζής, την έχουν επισκεφθεί για να της προσφέρουν ρούχα και διάφορα είδη που θα χρειαστεί εκείνη και το νεογέννητο παιδί της. Παράλληλα έχει αρχίσει αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί στέγη για τη νεαρή γυναίκα, το παιδί της αλλά και τις δύο ανήλικες αδελφές της όταν βγει από το νοσοκομείο.«Φαινόταν η αγωνία της να προστατέψει τις αδελφές της. Αυτό προσπαθούσε να μας εξηγήσει όταν την επισκεφθήκαμε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μαζί της για να την καθησυχάσουμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» κ. Χαράλαμπος Κρικλάνης που επισκέφθηκε προχθές τη νεαρή μητέρα. Δύο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με έδρα την Αθήνα, η οργάνωση υποστήριξης νέων «Άρσις» και η «Πράξις», έχουν στείλει εκπροσώπους τους προκειμένου να βοηθήσουν τη νεαρή γυναίκα. Μικρά παιδιά στο έλεος του Θεού
ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ για τους ανήλικους μετανάστες που φθάνουν χωρίς γονείς ή χωρίς τη συνοδεία ενήλικων συγγενών δεν υπάρχει στη ΛέσβοΠαιδιά μόνα τους, ηλικίας 12-16 ετών, όταν βγουν από το Κέντρο Υποδοχήςσυνήθως λίγες ημέρες αφότου εντοπισθούν- εγκαταλείπονται στη μοίρα τους, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για να μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας και χωρίς κανείς να μπορεί να γνωρίζει, από τη στιγμή που φεύγουν από το νησί, πού καταλήγουν και τι αντιμετωπίζουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα