Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Βαδίζω και...αδυνατίζω

Ε, εντάξει όχι ότι θα "ξεσκιστούμε"και στο περπάτημα, όπως η νεαρά της φωτογραφίας, αλλά το βάδισμα κάνει καλό σαυτό συμφωνούμε όλοι, μαζί και οι επιστήμονες, οι οποίοι μας συστήνουν 10.000 βήματα ημερησίως και για το μέτρημα υπάρχει το βηματόμετρο, διότι διαφορετικά είναι ανέφικτο να περπατάς και να μετράς τα βήματά σου(σε κάποια στιγμή θα χάσεις τον λογαριασμό, αυτό είναι σίγουρο). Για διαβάστε τι λέν΄οι ειδικοί:
Πόσα βήματα κάνατε σήμερα;
Το βηματόμετρο και ο στόχος των 10.000 ημερησίως για μείωση του βάρους
Reuters
Ατομα που φορούν βηματόμετρο και προσπαθούν να βαδίζουν όλο και περισσότερο κάθε μέρα, μπορούν να προσδοκούν ότι θα χάσουν βάρος, σύμφωνα με ερευνητική ανάλυση. Τα βηματόμετρα είναι μικρές συσκευές που φοριούνται συνήθως στη μέση και μετρούν τον αριθμό των βημάτων του ενδιαφερομένου.
Αμφισβήτηση
Τα άτομα μπορούν να τα χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια μεγάλης απόστασης ή κατά τη διάρκεια μιας ημέρας και μετά κάνουν τον... λογαριασμό τους. Συνιστώμενος στόχος είναι να κάνουμε 10.000 βήματα την ημέρα. Κάποιοι ειδικοί, όμως, αμφισβητούν κατά πόσον είναι αποτελεσματική η μέθοδος του βηματόμετρου. Για παράδειγμα, άτομα τα οποία βασίζονται στη μέτρηση βημάτων, δεν ανεβάζουν ποτέ «ρυθμούς» της καρδιάς ή δεν βαδίζουν ποτέ μεγάλη απόσταση. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι νέοι ασκούμενοι έχουν πιθανώς μη ρεαλιστικές υψηλές προσδοκίες για το πόσο βάρος θα χάσουν κάνοντας απλώς περισσότερα βήματα κάθε μέρα.
Τα νέα ευρήματα, τα οποία βασίζονται σε ανάλυση εννέα προηγούμενων μελετών, κατατείνουν στο ότι οι μετριοπαθείς προσδοκίες είναι και οι πιο ρεαλιστικές. «Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι, κατά μέσο όρο, ένα άτομο που αρχίζει πρόγραμμα βαδίσματος με βηματόμετρο χάνει οπωσδήποτε μέτρια ποσότητα βάρους περί το τέλος του προγράμματος και ότι όσο περισσότερο διαρκεί το πρόγραμμα τόσο περισσότερο βάρος μπορεί να προσδοκά ότι θα χάσει», είπε η επικεφαλής ερευνήτρια Caroline R. Richardson της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Michigan στο Ann Arbor.

1 σχόλια:

Τη 2/04/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να μη μας συμβεί το γνωστό "βαδίζω και παραμιλώ" απ' το πολύ περπάτημα

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα