Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Σφρίγος και σεξουαλικότητα


Η «δικαίωση» της γόβας - στιλέτο

Έρευνα: τα τακούνια ωφελούν μυς και σεξουαλική ζωή των γυναικών
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Αγγελόπουλος
Απαραίτητο αξεσουάρ των φαμ φατάλ και αντικείμενο λατρείας των φετιχιστών, τα ψηλά τακούνια- αν και ίσως όχι οι γόβες- στιλέτο- βελτιώνουν τη σεξουαλική ζωή των γυναικών μέσω των αποκαλούμενων «μυών της απόλαυσης», έδειξε νέα έρευνα. Τα ψηλά τακούνια κατηγορούνται πως ευθύνονται για κατάγματα και πόνους στις αρθρώσεις, αλλά η νέα έρευνα έδειξε πως τα τακούνια μέτριου ύψους βελτιώνουν το σωματικό σφρίγος, τους μυς, ακόμη και τη σεξουαλική ζωή των γυναικών...
Επιπλέον, καθώς οι μύες που σχηματίζουν τη βάση της λεκάνης παίζουν σημαντικό ρόλο στον γυναικείο οργασμό (αποκαλούνται και «μύες της απόλαυσης»), τα ψηλά τακούνια δεν βελτιώνουν μόνο την υγεία αλλά και την ερωτική απόλαυση.
Η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Ευρωπαϊκή Ουρολογία», περιέλαβε μετρήσεις της ηλεκτρικής δραστηριότητας στους μυς της λεκάνης γυναικών που είχαν τα πόδια τους σε διαφορετικές γωνίες.
Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΟΣ Μανόλο Μπλάνικ, λάτρης των ψηλών τακουνιών, καλωσόρισε τη νέα έρευνα και τα συμπεράσματά της. «Είναι υπέροχα νέα», δήλωσε στους λονδρέζικους «Σάντεϊ Τάιμς». «Επί χρόνια με κατηγορούσαν και μου έλεγαν πόσο κακά είναι τα ψηλά τακούνια που φτιάχνω για τη στάση του σώματος, όμως πάντα πίστευα ότι το θέμα έχει περισσότερες πλευρές.
Από την άλλη, ο Ματ Ρόμπερτς, προσωπικός γυμναστής ανάμεσα στους πελάτες του οποίου είναι η Μαντόνα, η Ναόμι Κάμπελ και ο Τζον Γκαλιάνο, είναι επιφυλακτικός. «Όταν στέκεσαι στις άκρες των δαχτύλων λόγω του τακουνιού, πρέπει να σφίξεις τους μυς των οπισθίων σου, του εσωτερικού μέρους των μηρών και της βάσης της λεκάνης. Τα γόνατα και το μετατάρσιο (το τμήμα του ποδιού ανάμεσα στον αστράγαλο και τα δάχτυλα) δέχονται μεγάλη πίεση, οι γοφοί είναι εκτός θέσης. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία».

Τελικά ποιός έχει δίκιο δεν κατάλαβα. Τα ψηλοτάκουνα(ξέρετε εκείνα που απορείς πώς στέκεται εκεί πάνω αυτή και ισορροπεί) δηλαδή ενεργοποιούν τους μυες της απόλαυσης κι ενώ περπατάει(τρόπος του λέγειν)μπορεί να έχει και οργασμό; Μην τρελλαθούμε! Και πήρε φόρα κι αυτός ο Μανόλο και σου λέει τόσα χρόνια με κατηγορούσαν για τα ψηλοτάκουνά μου, αλλά εγώ παρείχα απολαύσεις...(τα δυό πιο σεξουαλικά επαγγέλματα άλλωστε είναι ο "τα-κουνάς" και ο "μ΄ανάβ(ει)ης").
Βέβαια ο άλλος που έχει πείρα από τη Ναόμι, λέει άλλα, τι να πιστέψουμε. Πάντως εμένα όλα αυτά μου θύμισαν το ανέκδοτο με το φτάρνισμα: "Σε ένα αεροπορικό ταξίδι ένας που ταξιδεύει δίπλα σε μια ωραιοτάτη κυρία, διαπιστώνει ότι κάθε φορά που φταρνίζεται δονείται για λίγο και ξανά...Στην εύλογη απορία του, η κυρία του λέει ότι κάθε φορά που φταρνίζεται έχει οργασμό...και ρωτά ο κύριος: Παίρνετε κάτι γιαυτό; Και η κυρία: Ναι, πιπέρι!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα