Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Ψυχολογική στήριξη με...νύχια!

Ξυστείτε γιατί χανόσαστε...
Της Μάρθας Καϊτανίδη
Το... ξύσιμο κάνει καλό στο μυαλό και την ψυχολογία! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές, ύστερα από χρόνια μελετών. Ξημεροβραδιάζονταν στα εργαστήριά τους, έχοντας μία και μοναδική έγνοια στο μυαλό τους: να λύσουν τα μυστήρια του ξυσίματος- και άλλων δαιμονίων- και της σχέσης του με το ανθρώπινο είδος!
Και τα κατάφεραν φυσικά. Το τρίψιμο του δέρματος με τα νύχια καταστέλλει, λένε, εκείνο το μέρος του εγκεφάλου που όταν ενεργοποιείται καταδεικνύει δυσαρέσκεια- προσοχή, για βαρεμάρα δεν έκαναν λόγο οι επιστήμονες! Δηλαδή, τι ακριβώς περίμεναν πως θα εντόπιζαν στα άδυτα του ανθρωπίνου εγκεφάλου, την ώρα που ένας άμοιρος φαγουρίζεται και συνεπώς, ξύνεται; Μήπως, πως θα τα «έπαιρνε» στα κρανίο;
Τώρα βέβαια στα ευρήματα της έρευνας δεν διευκρινίζεται σε ποιά σημεία του σώματος το ξύσιμο ενεργοποιεί τον εγκέφαλο. Διότι αν είναι έτσι πράγματι, κι επειδή εδώ σαυτή τη χώρα, η πλειοψηφία ξύνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο, έτσι εξηγείται που μονίμως είμαστε σαν λαός σε μια κατάσταση δυσαρέσκειας, που όλα μας τρών...συγνώμη μας φταίνε και σαν αντίδραση εμείς συνεχίζουμε το ξύσιμο. Δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεστε, αλλά αυτή η διάχυτη παντού δυσαρέσκεια έχει κάπου μια γενεσιουργό αιτία και όπως τα λένε επιστήμονες-άνθρωποι, τείνω να πιστέψω ότι έχουν δίκιο και φταίει το ξύσιμο. Από πού προέρχεται η φαγούρα που οδηγεί στο ξύσιμο, είναι ένα άλλο κεφάλαιο, που θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνες, αν και "χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει"!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα