Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τώρα είναι η ώρα της πληρωμής!

Αν και δεν φάνηκε έντονα αλλού, τόσο όσο εδώ στη Σάμο, στον πρώην νομό Σάμου καλύτερα, πάντως κι έτσι, είναι έσχατος εξευτελισμός και θλιβερό κατάντημα, μια ολόκληρη παράταξη, ανθούσα πριν από μόλις τρία χρόνια, όταν συνωστιζόταν οι υποψήφιοι και γίνονταν καυγάς, κόβονταν καλημέρες κι έφταναν οι προαλειφόμενοι σε επίπεδα μίσους, σήμερα να μην μπορεί να κλείσει ψηφοδέλτιο και να εμφανίζεται η θλιβερή εικόνα, ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα και η Σάμος να έχει ΈΝΑ μόνο όνομα, αυτό του νυν βουλευτή.
Θα μου πει κάποιος πως η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή... Ναι, αλλά είναι άλλο η πολιτική διαφωνία με την ασκηθείσα την τελευταία διετία πολιτική, η μεταστροφή του ΠΑΣΟΚ στη χειρότερη μορφή αστικής διακυβέρνησης κι άλλο η απροθυμία συμμετοχής των φερομένων, των συνήθως ενδιαφερομένων, για συμμετοχή σε ψηφοδέλτια γενικά και ειδικά των βουλευτικών εκλογών.
Και-ίσως φανώ λίγο σκληρός μαζί τους-δεν είναι πολιτική συμπεριφορά στελεχών αυτή, μάλλον προσομοιάζει με επώνυμων καλλιτεχνών(κοινώς φίρμες), που αν δεν έχουν κόσμο πολύ δεν εμφανίζονται ή κάνουν πείσματα. Η ιδιότητα του στελέχους ενός πολιτικού χώρου, εκ φύσεως ενέχει την ιδιότητα της στράτευσης. ΄Οταν συμμετέχεις σε έναν πολιτικό σχηματισμό στρατεύεσαι-με την καλή έννοια-σε έναν κοινό σκοπό, σε στόχους που για να επιτευχθούν σπανίως ή ποτέ είναι οι δρόμοι στρωμένοι με ρόδα.
Ασφαλώς, όταν η διαφωνία είναι πολιτική και απόσταση από στόχους του πολιτικού χώρου, η έντιμη στάση απαιτεί και την ανάλογη αποστασιοποίηση του στελέχους, αλλά δεν μπορεί να είναι "το στρίβειν δια της αρνήσεως" απέναντι σε έναν πολιτικό αγώνα που επίκειται. Είναι ενδεικτικό ίσως της αλλοτρίωσης και της αλλοίωσης του χώρου από την μακρόχρονη παραμονή στην εξουσία και του καθ΄ οιονδήποτε τρόπο βολέματος όλων των προβεβλημένων στελεχών του, που φτάνουν στην απόρριψη της ιδιότητάς τους ως στελεχών, αντιμετωπίζοντας τον χώρο σαν μια πηγή που την υπερμάστευσαν και δεν έχει πλέον να τους δώσει τίποτα.
Κρίμα όμως...κρίμα για τόσο κόσμο που τους πίστεψε, που τους ακολούθησε, που τους δόξασε, που τους βόλεψε και που τον πρόδωσαν τόσο σκληρά και τώρα κάνουν και τους δύσκολους.

1 σχόλια:

Τη 4/12/2012 , Ο χρήστης Blogger Side21 είπε...

Κι αυτός με το ζόρι !!!
"Ως αρνίον επί σφαγήν ήχθη" ...
Ας πρόσεχε ο Πυθαγόρας ...
τώρα θα του φορτώσουν όλη τη σκουριά !!!
Όχι πως δεν του αξίζει δηλαδή ...
Οι καιροί ου μενετοί !!!
Γιώργο σου εύχομαι από καρδιάς
μια ευχάριστη Πασχαλιά
με υγεία και χαμόγελο
μαζί με όσους αγαπάς …

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα