Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΥΨΗΛΟΙ ΠΙΛΟΙ

Κάποτε ο αείμνηστος Παπα-Λεωνίδας είχε πει πως "άμα κόψουν από τους παπάδες το μισθό θα γεμίσει η πλατεία καλυμαύχια"... Πώς το θυμήθηκα; Ακούγοντας ότι ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για επιλογή των αιρετών της αυτοδιοίκησης μεταξύ του μισθού ή της σύνταξης από την κύρια δουλειά τους και των εξόδων παραστάσεως(έτσι λέγεται ο δεύτερος μισθός) από τη θέση του αιρετού. Λέτε αντί για καλυμαύχια να γεμίσουν οι πλατείες υψηλούς πίλους;
΄Αποψή μου είναι ότι η ενασχόληση με τα κοινά και η υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου εντός τόπου, είναι θέση τιμητική, θέση προσφοράς και δεν είναι τρόπος ούτε προσπορισμού εισοδήματος από δεύτερη πηγή, ούτε και τρόπος επαγγελματικής ή άλλης ανέλιξης. Δεν είναι επάγγελμα η πολιτική ενασχόληση, ούτε και οι πολιτικοί οποιασδήποτε βαθμίδας επαγγελματική τάξη, μάλιστα με δικαιώματα και "συνδικαλισμό" ενίοτε. Από την στιγμή μάλιστα που έχεις μια δουλειά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και φεύγεις για να ασχοληθείς αποκλειστικά με τα κοινά από κάποια τέτοια(αποκλειστικής απασχόλησης) θέση, όταν η θέση που αφήνεις δεν καλύπτεται, αλλά ο φόρτος της μετακυλίεται στους υπόλοιπους συναδέλφους σου, κι αφού συνεχίζεις να απολαμβάνεις όλες τις οικονομικές σου απολαυές, τότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεσαι κι από δεύτερη πηγή. Αν έχεις δουλειά, που εγκαταλείπεις πραγματικά για την ενασχόληση με τα κοινά τότε να λαμβάνειςτα προβλεπόμενα έξοδα παράστασης.

Αν-πολύ ορθά- ανεξαρτήτως της συγκυρίας και των περικοπών- για λόγους νοικοκυρέματος, αυτή η κυβέρνηση προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, να ξέρει ότι θα βρει περισσότερους συμπαραστάτες, από όσο δυσαρεστημένους. Μ΄ αυτό τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο στην αυτοδιοίκηση, ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν και περιμένουν χρόνια απέξω, λόγω της "μονιμότητας" κάποιων. ΄Ισως έτσι να δούμε και στις προσεχείς εκλογές, ποιοί πραγματικά ενδιαφέρονται για την σωτηρία ημών των μελλοδούντων και ποιοί ήταν για το "συσίτιο".
Μακάρι να το τολμήσουν!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα