Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Το "δάκρυ του Αιγαίου" συγκίνησε


Η Μαρία Πρεσβέλου και η Αριάδνη Ρίγλη από την ΗΔΥΛΗ δίνουν την ανθοδέσμη στην τιμώμενη.

Το "Δάκρυ του Αιγαίου" την καινούργια ποιητική συλλογή της Κούλας Καραμηνά-Πόθου, αλλά και την εν γένει προσφορά της στην πνευματική ζωή του τόπου μας, τίμησαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΗΔΥΛΗ Καρλοβάσου, ο ΄Ομιλος ΜΕΘΟΡΙΟΣ και οι εκδόσεις ΥΠΕΡΟΡΙΟΣ, στην αίθουσα του Δήμου Καρλοβάσου χτες Κυριακή 31/5 το βράδυ. Την παρουσίαση του συνολικού έργου της ανέλαβαν ο Γιώργος Βοηκλής, δημοσιογράφος και συγγραφέας, η Ελσα Χίου και η Νίτσα Κιάσσου λογοτέχνιδες, καθώς και ο Τίμος Χατζηλαγός, που παρουσίασε την εικαστική της δημιουργία. Στο τέλος της εκδήλωσης η χορωδία ΗΔΥΛΗ απέδωσε πέντε γνωστά τραγούδια προς τιμή της.
Η Κούλα Καραμηνά-Πόθου, είναι φίλη μου από τις καλές, είναι άνθρωπος εμπνευσμένος και δίνει χρόνια τώρα τον άνισο αγώνα κατά των μη εμπνευσμένων, που είναι σαφώς και απείρως περισσότεροι, καιπου δεν βλέπουν με καλό μάτι τους εμπνευσμένους και φυσικά ηττάται συνεχώς. Το καλό με την όλη υπόθεση είναι ότι το κοινό, δηλαδή εμείς όλοι επικροτούμε τους ηττημένους. Η Κούλα επιμένει να βαδίζει εδώ και χρόνια τον δρόμο της "επικροτούμενης ήττας" με πείσμα και συνέπεια. ΄Ομως μια και ο λόγος για ποίηση, όπως λέει κι ο στίχος "η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα" για να την αφήνεις λάφυρο σε οποιονδήποτε αγώνα, γιαυτό εγώ της εύχομαι πολλές επικροτούμενες ήττες για πολλά χρόνια ακόμα. Επίσης εύχομαι με αφορμή τον τίτλο του νέου βιβλίου της "Δάκρυ του Αιγαίου", το Αιγαίο μας στο μέλλον να δακρύζει μόνο "ποιητική αδεία".

Η ποιήτρια διαβάζει ένα από ανέκδοτο ποίημά της, με τη θύμηση στη Φαλίτσα Ρίτσου.
Γιώργος Βοηκλής, Ελσα Χίου, Νίτσα Κιάσσου και Τίμος Χατζηλαγός(δεν διακρίνεται), σκιαγράφησαν την προσωπικότητα και την προσφορά της Κούλας Καραμηνά-Πόθου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα