Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Καλημέρα... Αφγανιστάν!

Ποινικοποίηση της κουκούλας… Προσωπικά για να πω την αλήθεια δεν μου αρέσει ούτε από αισθητικής πλευράς, ούτε και από πολιτικής, αυτός ο «φερετζές». Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτώ αυτή την δαιμονοποίηση ενός τεμαχίου υφάσματος, όταν γύρω χορεύουν γύρω οι δαίμονες όλου του φάσματος. ΄Όταν βρίθει η δημόσια ζωή από τα εγκλήματα του λευκού περιλαιμίου(ιδιωματισμός νομικού χαρακτήρα, για τα εγκλήματα περί την διαχείριση του χρήματος, δημοσίου κυρίως, που γινόταν από όσους φορούσαν το λεγόμενο κολάρο). ΄Όταν βλέπει η κοινωνία την ατιμωρησία των διαχειριστών κάθε λογής δεν μπορεί να ζητείται από τους πολίτες να στέρξουν στην ποινικοποίηση των υφασμάτων, που θα αποτελέσει την πανάκεια για το πρόβλημα της εγκληματικότητας και του αναρχοβανδαλισμού. Γιατί αν ξεκινήσουμε με τη κουκούλα, αργότερα θα ποινικοποιήσουμε και τα… εσώρουχα. ΄Οσο για το άλλο περί αυτεπάγγελτης δίωξης για εξύβριση δημοσίου λειτουργού, πέρα του ότι ανοίγει «άλλους» δρόμους, είναι η γνωστή περιύβριση αρχής, αν θυμάστε οι παλιότεροι. Τελικά δεν είναι που ξέχασε ο λαός(βοηθούμενος σαυτό από το ΠΑΣΟΚ, που το είχε εφεύρει ως σύνθημα) τι σημαίνει δεξιά, είναι που αυτοί οι ίδιοι δεν ξεχνούν τα χούγια τους. Ο αναγκαστικό νόμος πότε με το… κακό;
Η κρίση δεν έρχεται, η κρίση δεν επίκειται και για τη χώρα μας, η κρίση είναι εδώ από καιρό και το ερώτημα δεν είναι πότε θα φύγει, αλλά πώς θα την διαχειριστούμε όταν αυτοί που θα έπρεπε να έχουν ένα σχέδιο αντιμετώπισής του, τόχουν ρίξει στα ξόρκια και στα χαϊμαλιά. ΄Όταν σε ένα οργανισμό δεν δουλεύει ο πνεύμονας πόση ζωή του απομένει; Ε, κάντε την αναγωγή σε οικονομικό επίπεδο και θα αντιληφθείτε το μέγεθος της ζημιάς και της ασθένειας. Η οικοδομή είναι παγωμένη, η αγορά ακινήτων το ίδιο, η αγορά αυτοκινήτων στάσιμη, το ίδιο και τα είδη εξοπλισμού γενικώς… ΄Όταν στη πιάτσα δεν κυκλοφορεί χρήμα, δεν υπάρχει ούτε στο κρατικό κορβανά και είναι συγκεντρωμένο σε λίγα κουτιά κατακλειδωμένα. Η χρεωκοπία είναι προ των πυλών, αν δεν έχει ήδη περάσει την πύλη και μας το κρύβουν. Αν δεν απελευθερωθεί το χρήμα να ρεύσει στις τσέπες των πολιτών και από κει στην αγορά, δεν πρόκειται να ξεπεραστεί καμία κρίση.

Αυτό δεν είναι εισοδηματική πολιτική είναι «μποναματική» πολιτική. Μ΄ αρέσει αυτή η απλοποίηση τελικά, είναι μια νέα οικονομική αντίληψη κι αν συνεχίσει έτσι ο Παπαθανασίου δεν του γλυτώνει το φετινό Νόμπελ Οικονομίας(αν όχι δεν χάθηκε τίποτα, χτυπάει αυτό της… Χημείας). Σου λέει γιατί να μπλεκόμαστε με ποσοστά επί τοις εκατό στους μισθούς και τις συντάξεις και να ΄χουμε και τη γκρίνια όχι λίγο είναι, όχι βγαίνει τόσα ευρώ ημερησίως(αν είναι άνω του ενός ευρώ βέβαια), δεν δίνουμε ένα εφάπαξ ποσό να τους φανεί στη τσέπη και μετά…. Αφού έτσι κι αλλιώς και ποσοστιαία να την πάρουν την αύξηση δεν θα την καταλάβουν, πόσο θα καταλάβουν ότι μετά το εφάπαξ θα ξαναγυρίσουν στα ίδια; Σατανική τη κρίνω τη μεθόδευση, άλλωστε, δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά αυτός ο Παπαθανασίου έχει έτσι ένα βλέμμα που παραπέμπει σε τέτοιες εικόνες. ΄Ετσι όπως κοιτάει με κείνο το μάτι τις κάμερες, λες όπου νάναι σπάει ο φακός της κάμερας και θα φανεί το εσωτερικό της. Και βέβαια άρχισαν τα «όργανα» στα κανάλια, έπρεπε να κάνει αυτό, έπρεπε να κάνει το άλλο… Η ουσία είναι μία μάγκες(και ο μπακλαβάς γωνία, αλλά τον τρώνε άλλοι), ότι και αυτή η κυβέρνηση και αυτό το οικονομικό σχήμα τα βάζει με τους ίδιους που τα έβαζαν και οι όποιοι προηγούμενοι. ΄Οσους μπορούμε να πιάσουμε τους τα παίρνουμε, σε όσους έχουμε στο χέρι θα δώσουμε τα ψιχία που περισσεύουν και καθαρίσαμε. Οι υπόλοιποι αφού δεν πιάνονται πώς να τους τα πάρουμε; ΄Αλλωστε αυτών θα τους τα πάρουμε προεκλογικά για τις ανάγκες του αγώνα και θα τους τα δώσουμε πολλαπλάσια μετά τις εκλογές. ΄Ένα ερώτημα με βασανίζει από την ώρα ανακοίνωσης των μέτρων με την εφάπαξ καταβολή εισφοράς. Αυτοί που έχουν δηλωθέν(τα αδήλωτα είναι … άδηλα) άνω των 150 χιλ. ετησίως, που θα δώσουν το 5χίλιαρο λέτε να πάθουν κανένα ψυχολογικό και να τρέχουμε; Α. έκανε και μείωση 5% στη βουλευτική αποζημίωση μεταξύ των άλλων, πώ-πώ φτώχεια! ΄Αραγε αυτά τα γκόλντεν-μπόϋς, τη λίστα των αμοιβών των οποίων είδε το φως προ ημερών, θα δώσουν το 5χίλιαρο; Θα δώσει από τη τσέπη του π.χ. ο κ. Αράπογλου ένα 5χιλιαρο; Τι δυστυχία είν΄ αυτή, δεν θα την αντέξω.

2 σχόλια:

Τη 3/19/2009 , Ο χρήστης Blogger Side21 είπε...

Σε λίγο θα μας ...
ποινικοποιήσουν την αναπνοή !!!
ΧΑΡΑΤΣΙ = Κεφαλικός φόρος ...
Οθωμανική Εφεύρεση που την επαναφέρει
η Ελληνική Κυβέρνηση !!!
Τι θα ιδούμε ακόμα ...
Την καλησπέρα μου ...

 
Τη 3/22/2009 , Ο χρήστης Blogger Side21 είπε...

Σε δεύτερη ματιά ...
Πρόσεξα το τάνγκα !!!
της κυρίας με τη Μπούργκα ...
Φοβερό έεεεε !!!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα