Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Πίτσες μπλέ!

΄Ολη νύχτα λέει η είδηση χτες βράδυ ο υπουργός της αστυνομίας Μαρκογιαννάκης, ομού μετά του Αττικάρχη έκαναν ντιλίβερυ πίτσες στους έχοντες βάρδια αστυνομικούς. Και μου γεννώνται άπειρα ερωτήματα εκ της κινήσεως ταύτης. Ας τα πιάσουμε ένα-ένα και με ψυχραιμία. -Καταρχήν η πίτσα σαν έδεσμα εκ φύσεως θα έλεγα παραπέμπει σε πλείστους όσους συνειρμούς, δηλαδή «πάμε για… πίτσα», ο τίτλος της ανάρτησης «πίτσες μπλε» που είναι συγκεκαλυμένο σεξουαλικό υποννοούμενο και άλλα πολλά. -Το ότι ένας υφυπουργός και ένας ανώτατος αξιωματικός βγαίνουν νύχτα μοιράζοντας πίτσες στους αστυνομικούς της βάρδιας, σαν κίνηση από μόνη της ενέχει έναν συμβολισμό, δηλαδή να τους «στυλώσει» για να αντέξουν τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων και άλλων κακοποιών στοιχείων. -Από την άλλη η πίτσα λόγω της ζύμης φέρνει μια βαρυστομαχιά και ενίοτε καούρες αν τα υλικά είναι πικάντικα, άρα χρησιμοποιείται σαν αντίδοτο στις «καούρες» του σώματος από πριν τις γιορτές κι εδώ. -Το να χαλάει ο κόσμος από τις φασαρίες και την εγκληματικότητα(ναι, το Κολωνάκι εννοώ, αυτός είναι ο κόσμος τους, ο μικρόκοσμός τους) κι εσύ σαν αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος να κάνεις εκείνη την δήλωση περί των δυνατοτήτων της αστυνομίας και στη συνέχεια να τους μοιράζεις πίτσες, ομολογώ ότι είναι πρωτοποριακή λήψη μέτρων ενίσχυσης του σώματος της αστυνομίας.-΄Ένα επίσης ερώτημα είναι από πού ψωνίστηκαν οι πίτσες και αν υπάρχει κάποια προτίμηση(φίρμας εννοώ, όχι τα μανιτάρια και το προσούτο)οπότε υπεισέρχεται και το οικονομικό θέμα υπό μορφήν πιτσοσκανδάλου(λίγη προσοχή παρακαλώ στην ορθογραφία, μην πάμε με τις καινούργιες διατάξεις περί περιύβρισης αρχής).-Το επόμενο ερώτημα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ως προς τις προτιμήσεις της πίτσας, διότι όπως ξέρετε υπάρχουν αμέτρητα είδη και μπορεί προσφέροντας μια πίτσα-μαργαρίτα(η πιο φτηνιάρικη) π.χ. στον επικεφαλής αξιωματικό και δίνοντας μια «καπριτσιόζα» στον υπαρχιφύλακα μπορεί να θεωρηθεί παραβίαση ιεραρχίας, οπότε μετά μπλέκεις με ΕΔΕ και σιγά μην βγάλεις άκρη(σε ποια περίπτωση βγήκε άκρη;).-Και το μέγα ερώτημα: ΄Αραγε αν την ώρα της πιτσοβρωσίας ξαμολιούνταν καμιά 100στή κουκουλοφόροι και έσπαγαν κατά προτίμηση πιτσαρίες ποια θα ήταν η θέση της πολιτικής και ένστολης ηγεσίας της αστυνομίας; -΄Η αν εκείνη την ώρα εμφανιζόντουσαν αναρχικοί με πίτσες(κατά προτίμηση σε μαύρη συσκευασία) τι θα είχαμε; Τη νύχτα των πιτσών;


ΑΤΑΚΕΣ:

=Πίτσες «Μαρκογιαννάκης», ειδικές τιμές σε αστυνομικούς, διανομή κατά τμήμα από τις 12 μέχρι το πρωί.

=΄Ελα, υπουργείο; … τρεις ζαμπόν-μπέϊκον και 2 αγροτικές στο Κυψέλης… πούσαι, βάλε και μια σαλάτα του σεφ και δυό κόκες ζερό.

=Ελα αρχηγείο, μας τη πέσανε καμιά πενηνταριά κουκουλοφόροι τι να κάνουμε;

=Διακριτικά να τους φερθείτε, παραγγείλτε τους και καμιά πίτσα με χρέωσή μας.

=΄Αμα συνεχίσει αυτή την τακτική η ηγεσία της αστυνομίας, οι αστυνομικοί κινδυνεύουν με παχυσαρκία και χοληστερόλη.

=Από τη μια δεν πάνε στα περιστατικά βανδαλισμών, από την άλλη τρώνε ετοιματζίδικα, φυσικό είναι η αστυνομία να είναι δυσκίνητη.


Υ.Γ.: Αυτή δεν είναι πίτσα, είναι π... πίτα βρε, και φτιάχτηκε για το βιβλίο Γκίνες στη Βουλγαρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα