Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα


Λίγες ώρες μετά το φόνο αστυνομικού στη Νίκαια, την εκτέλεση νεαρού στην Κυψέλη αλλά και τον αυτοτραυματισμό... φρουρού του πρωθυπουργού, παγιδευμένο αυτοκίνητο επιχειρηματία εξερράγη μπροστά σε σχολεία στη Βούλα. Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα....

(Από τον τίτλο της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" σήμερα...(η αφορμή για την παρακάτω ανάρτησή μου):

Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας θυμίζει την πολύ διαδεδομένη κάποτε φράση: "Σικάγο γίναμε...". Και δεν ξέρω αν το Σικάγο συνεχίζει να έχει τον βαθμό εγκληματικότητας για την οποία πέρασε στην παγκόσμια ιστορία κάποτε,αλλά ήρθε ως φαίνεται η εποχή να γράψουμε κι εμείς το δικό μας κεφάλαιο σαυτήν, αλλά και να αποτελέσουμε, επιτέλους δηλαδή, αντικείμενο ενασχόλησης των διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα οποία ουδόλως ασχολούνταν παλαιότερα μαζί μας, εκτός κάποιων περιπτώσεων τρομοκρατίας και κάποιων κακόβουλων συνήθως πολιτικών δημοσιευμάτων την πρώτη εποχή του ΠΑΣΟΚ.

Κι ενώ τα διεθνή ΜΜΕ ανακαλύπτουν τον μύθο τους στην Ελλάδα κι ότι εδώ έχει φαί, άμμα θέλεις ακροθεαματικότητα, τα δικά μας ΜΜΕ πού το τόσο το έκαναν τόόόόσο, που αναγκάζονταν να τανύσουν κάθε γεγονός, να του βάλουν την πιο εντυπωσιακή ινστρουμένταλ υπόκρουση, να σκηνοθετήσουν και την τελευταία λεπτομέρεια, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του εντυπωσιασμού του φιλοθεάμονος κοινού των 8- 8.30, τώρα έχουν πάθει τον θάνατο της αρκούδας, έχουν πάθει τη πλάκα τους. Δεν προλαβαίνουν ούτε να διαβάσουν το αστυνομικό δελτίο, ιδίως οι εκπομπές όρθρου, που παίρνουν τον πρωινό ντορό της ωύχτας. Τα δελτία δε δεν προλαβαίνουν ούτε 10΄΄ μουσική εισαγωγής να παίξουν, γιατί είναι τόσα τα θέματα, που αν δεν υπάρξει ύφεση του φαινομένου(και μάλλον δεν θα υπάρξει, αφού λύση δεν διαφαίνεται)θα το κάνουν πακέτο το αστυνομικό δελτίο, με μία ενιαία μουσική υπόκρουση και με τους ρεπόρτερς στη σειρά στοιχισμένους σαν ουρά του ΙΚΑ, να λέει ο καθένας το ποίημά του.

Γιατί αυτό το κακό; Πολλά τα αίτια, αλλά το ρεζουμέ ένα. ΄Οταν δεν υφίσταται οργανωμένο κράτος, συντεταγμένη πολιτεία, όταν το "άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις" έχει αναχθεί σε κυρίαρχη ιδεολογία, είναι φυσικό ότι κλέφτες και ληστές θα αποθρασύνονται, αλητάμπουρες θα αυτοαναγορεύονται σε επαναστάτες πόλεων, έγκλειστοι θα υπερίπτανται με ελικόπτερα και όλοι οι υπόλοιποι θα κλειδαμπαρώνονται από νωρίς, για να παρακολουθήσουν στα δελτία το έργο της ημέρας και να ευχαριστήσουν τον Θεό που οι ίδιοι δεν συγκαταλέγονται στο ημερήσιο δελτίο.

AVE CAESAR, MORITURI TE SALUTANT!!!

Το σύστημα μπορεί να κοιμάται ήσυχο. Μετά τη λήξη των δελτίων και το πιο βαθύ σκοτάδι αναλαμβάνουν την φρούρησή του όλα τα σκυλιά της νύχτας .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα