Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

"Γαρύφαλλο" τ΄ αυτί!

Επανήλθε στο προσκήνιο ξανά το θέμα των κινητών τηλεφώνων και κυρίως περί της απόστασης στην οποία πρέπει να βρίσκονται από τα ώτα μας, για να μην φορτώνεται και με ακτινοβολία μαζί με όλα τ΄ άλλα ο δύσμοιρος εγκέφαλός μας. Στην εκπομπή του τεράστιου εν Αμερική Λάρεως Κίνγκ(=βασιλεύς), βγήκαν κάτι διάσημοι γιατροί και λένε, όπως θα διαβάσετε κατωτέρω, ότι και καλά αυτοί δεν το πάνε κοντά στ΄ αυτιά τους το κινητό(ότι δεν το δένουν με σουτιέν είναι πλέον σίγουρο) τουτέστιν φυλάγουν τον πολύτιμο εγκέφαλό τους για να τον έχουν ακμαίο... Εσείς τι γνώμη έχετε περί της φιλολογίας ταύτης; Διότι κατά καιρούς ακούγονται μερικές φωνές περί κινδύνων κλπ. και μετά παύουν, σαν να τους τέλειωσε η μπαταρία και πάνε για...φόρτιση(με εννοείτε, τι εννοώ έτσι;). Θέλω να πω δηλαδή, ότι μια συσκευή ασύρματη που συνδέετε σε ένα δίκτυο μέσω συχνότητας και με το δεδομένο ότι αυτό-η σύνδεση δηλαδή-πρέπει να παρέχει μια αξιοπιστία του δικτύου έναντι του συνδρομητή, σίγουρα εκπέμπει μια δόση ακτινοβολίας κι αυτό που ψάχνουμε είναι το πόση ειν΄αυτή. Γιατί από την άλλη, οι διαβεβαιώσεις περί του ακινδύνου δεν νομίζω να πείθουν κανέναν και είναι "καθρεφτάκια για ιθαγενείς" έτσι; Περιμένω τα σχόλιά σας και διαβάστε παρακαλώ την απομαγνητοφώνηση εκ του Λάρεως Κίνγκ: «Εμείς δεν κρατάμε ποτέ το κινητό στο αυτί μας»

Εξέχοντες νευροχειρουργοί δηλώνουν προσεκτικοί στη χρήση του
TΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS Της Τara Ρarker-Ρope
Τρεις εξέχοντες νευροχειρουργοί παραδέχτηκαν στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ, στο CΝΝ, πως όταν χρησιμοποιούν το κινητό δεν το κρατούν στο αυτί τους. Η παραδοχή αυτή όμως προκαλεί το εξής ερώτημα: γνωρίζουν κάτι οι ειδικοί που εμείς αγνοούμε;

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τα κινητά είναι ασφαλή ή όχι», τόνισαν οι ειδικοί. «Νομίζω πως η ασφαλής πρακτική είναι να χρησιμοποιούμε ένα ακουστικό για να κρατούμε την κεραία του κινητού μακριά από τον εγκέφαλο», επισήμανε ο δρ Κιθ Μπλακ, χειρουργός στο Ιατρικό Κέντρο CedarsSinai στο Λος Άντζελες. «Το χρησιμοποιώ στην ανοιχτή ακρόαση» πρόσθεσε ο δρ Βίνι Κουράνα, βοηθός καθηγητή Νευροχειρουργικής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, από τους πλέον καχύποπτους επιστήμονες στο θέμα των κινητών. Μαζί του όμως συμφώνησε και ο Σαντζάι Γκούπτα, νευροχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Εmory στην Ατλάντα και επικεφαλής του ιατρικού ρεπορτάζ στο CΝΝ, o οποίος επίσης παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιεί εξαρτήματα hands-free για τη χρήση του κινητού.

Τι είναι αυτό, όμως, που κάνει τους ίδιους τους επιστήμονες να είναι τόσο προσεκτικοί στη χρήση των κινητών την ώρα που οι επιστημονικές έρευνες δεν επιβεβαιώνουν απόλυτα τις ανησυχίες τους; Προφανώς όμως αυτό είναι το θέμα- το γεγονός δηλαδή ότι απόλυτα και κατηγορηματικά ουδείς είναι βέβαιος. Για παράδειγμα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τρεις επιδημιολογικές μελέτες από το 2000, δεν υπάρχουν βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία από τη χρήση των κινητών. Ωστόσο, η ίδια Υπηρεσία σημειώνει ό τι η μέση περίοδος κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν οι έρευνες δεν ξεπέρασε τα τρία χρόνια, άρα οι έρευνες δεν μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήματα για τη μακρόχρονη έκθεση στα κινητά. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που αρκετοί επιστήμονες, καχύποπτοι ως προς τις επιπτώσεις των κινητών στην υγεία, θεωρούν πως οι έρευνες δεν πρέπει να θεωρηθούν καταληκτικές. Ένας δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι σε αρκετές από αυτές δεν γίνεται διάκριση ανάμεσα στους μετριοπαθείς και τους φανατικούς χρήστες.

Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν μη ιονίζουσα ακτινοβολία, δηλαδή κύματα ενέργειας πολύ αδύναμα για να προκαλέσουν στο DΝΑ τη βλάβη που είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κινητά απενεχοποιούνται- αν η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει μια διαδικασία, αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία δεν υφίσταται. Οι ανησυχίες επικεντρώνονται στη θερμότητα που δημιουργείται από τα κινητά και στο ότι οι ραδιοσυχνότητες απορροφώνται κυρίως από τον εγκέφαλο και τον λαιμό. Στις έρευνες που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τα κινητά να είναι τελικά επικίνδυνα για την υγεία, οι όγκοι τείνουν να δημιουργούνται στην πλευρά του εγκεφάλου όπου ο ασθενής κρατά το κινητό.

Οι επιστήμονες πάντως προειδοποιούν πως η ομάδα υψηλού κινδύνου δεν είναι οι μεγάλοι σε ηλικία χρήστες των κινητών, που ως ενήλικοι τα έβαλαν στη ζωή τους, αλλά τα παιδιά που τώρα αρχίζουν να τα χρησιμοποιούν και θα συνεχίσουν να το κάνουν επ΄ αόριστον. «Όλο και περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν κινητά. Αυτά μπορεί να επηρεαστούν περισσότερο. Οι εγκέφαλοί τους αναπτύσσονται ταχύτατα και τα κρανία τους είναι πιο λεπτά», επισήμανε ο δρ Πολ Τζ. Ρος καθηγητής Ιατρικής και Ψυχιατρικής στο Νew Υork Μedical College.



1 σχόλια:

Τη 6/05/2008 , Ο χρήστης Blogger ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αυτες ειναι πατεντες!!!!

Δες και το παρακατω ομως...

THΝ KYΡIAKH 15-6-2008,ΟΛΟΙ ΣΤΗ "ΒΟΥΒΗ" ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS --ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες,
ετοιμάζεται να προβεί στη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου,
με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει
και να φιλτράρει τις ιδεές και τις αποψείς
που ανταλλάσσονται στα blogs.

Εμείς,οι χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο,
δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί
κανένας τέτοιος νόμος,
ο οποίος θα νομιμοποιεί τη λογοκρισία.
Γι'αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί
στη Πλατεία Συντάγματος,
τη Κυριακή 15-6-2008,
στις 6 το απόγευμα,ώστε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα,
σε όλους αυτούς που θέλουν
να κυβερνήσουν τον Κυβερνοχώρο.

--ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ--
Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα