Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Σκληρό το φύλλο του ντολμά


Ο πρωθυπουργός έμαθε στη Ρουμανία τα περί εκλογής του Αρχιεπισκόπου κι επειδή κάποιοι απέδωσαν μια δυσθυμία που έδειξε στο αποτέλεσμα σπεύδει σήμερα ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση:
...όσοι λένε πως ο Πρωθυπουργός φαινόταν δύσθυμος στη συνέντευξη Τύπου με τον Ταριτσεάνου, κακώς αποδίδουν την έκφρασή του στα εκκλησιαστικά. Οι πληροφορίες μου είναι πως ο Καραμανλής είχε πάει το προηγούμενο βράδυ για φαγητό στην παλαιά ταβέρνα «Κάρα κου Μπέρε»- ελληνιστί, «Το κάρο με τις μπίρες»- στο ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Προσκαλών, ο Έλλην πρέσβης. Εκεί, παρέα με Ρουσόπουλο, Φώλια,Βαληνάκη και Ανδριανό έφαγε κάτι παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες με γέμιση καπνιστό που μάλλον του έκατσαν στο στομάχι. Άρα την επομένη υπέφερε από δυσπεψία, λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι στο τραπέζι σερβιρίστηκαν επίσης φιλετάκια, μπριζόλες με σάλτσα και ουκ ολίγα αλλαντικά.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η άσκηση της εξουσίας είναι βαρύ φαί...συγνώμη φορτίο και δεν είναι χαβαλές όπως νομίζετε. ΄Οταν πας και τρως ένα Κάρο λαχανοντολμάδες και μπίρες στο Βουκουρέστι, με γέμιση καπνιστό(ωχ! να καπνίζει το ρουθούνι σου σαν του ταύρου)και μετά είσαι υποχρεωμένος εκ του πρωτοκόλλου να μην σνομπάρεις και τα αλαντικά του Ταριτσεάνου, καταλαβαίνετε τι ζόρικη είναι η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα