Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΤσικνοΠέμπτη στη Σάμο


Τσικνοπέμπτη στη Σάμο κι από το μεσημεράκι στήθηκαν τα μαγκάλια σε διάφορες γωνίες(Γεφυράκι, ΑηΝικόλας και αλλού)για να τιμηθεί το έθιμο. Οι επαγγελματίες των πέριξ βάλανε εκτός από το μαγκάλι και τα έξοδα και οι περαστικοί κεραστήκανε. Η παράδοση και η εξ αυτής διαφορετικότητά μας πρέπει να τηρείται και να επιδεικνύεται, για να κρατιόμαστε ζωντανοί. Δυστυχώς αδέρφια της διασποράς που επισκέπτεστε το μπλογκ για να παίρνετε εικόνα από το νησί, δεν έχει φτάσει ακόμα η τεχνολογία σε επίπεδο τέτοιο, που να μπορώ να σας δώσω και...τσίκνα! Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη να φτάσει ως εδώ να πάρετε και μεζέ. Το βράδυ ο Δήμος έχει ετοιμάσει γλέντι σε όλο τον εμπορικό δρόμο και στην πλατεία Πυθαγόρα, με τσίκνισμα(σουβλάκια, τηγανίτες, λουκουμάδες κ. ά) και συμμετοχή της Φιλαρμονικής, των πολιτιστικών συλλόγων και φυσικά προεξάρχουσα την παραδοσιακή τσαμπούνα από τον Μανόλη Λεβισιανό.
Στη φωτογραφία επαγγελματίες και εργαζόμενοι στο τρίστρατο του Αγ.Νικολάου, μαζί με περαστικούς ντουμανιάζονται από το μαγκάλι.

1 σχόλια:

Τη 2/28/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Γενικώς, τα έθιμα της Αποκριάς απάδουν προς την πνευματικότητα της Ορθοδοξίας, γι' αυτό άλλωστε η Εκκλησία πάντα τα θεωρούσε ως "παγανιστικά" και καταδικαστέα.
Στις φωτογραφίες όμως, η ευωχία των "τσικνιζόντων" λαμβάνει χώρα έξω από το εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης και κάτω από την επιγραφή "έκθεση χριστιανικού βιβλίου"! Λες να το έκαναν επίτηδες?

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα