Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Σκόπια και...άσκοπ(ι)οι πυροβολισμοί

Ως τα σήμερα ως μπλόγκ δεν πήραμε θέση πάνω στην σκοπιανοφιλολογία των ημερών, θεωρώντας ότι το ζήτημα για μας(τους ΄Ελληνες δηλαδή)είναι πλέον χαμένο και είναι αργα για δάκρυα, ακόμη και για οργή(τουτέστιν μαγκιές και τέτοια). Δεν αξίζει να κάνω καμιά βαθυστόχαστη ανάλυση, ούτε είμαι σε θέση(ειδικός)για κάτι τέτοιο. Βρήκα όμως στο press.gr σήμερα μια ανάρτηση συναδέλφου, που παραθέτει την άποψη πριν από πολλά χρόνια(17 χρόνια κρατά αυτή η κολώνια περί την ονομασία του κρατιδίου)για το θέμα ενός μεγάλου, που ανεξάρτητα αν συμφωνούσε ή διαφωνούσε κανείς μαζί του, του αναγνώριζε ένα προσόν: ΄Οτι έβλεπε πολύ μπροστά και οι εκτιμήσεις του(δυστυχώς κατά βάση)επιβεβαιώνονται συνεχώς, του Ανδρέα Παπανδρέου(ξέρω τι θα πουν μερικοί, αλλά ναι τυγχάνω παλαιοσοσιαλιστής και λάτρης του). Σας το παραθέτω:
Τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου...
....για τον όρο "Μακεδονία".Σε ό,τι αφορά στην ονομασία, για μας, το θέμα είναι κρίσιμο! Για μένα, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να δεχθώ τον όρο «Μακεδονία», υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται στην ονομασία των Σκοπίων! Πολλοί ξένοι ρωτούν, γιατί επιμένετε τόσο στο θέμα της ονομασίας; Τι είδους μονομανία είναι αυτή, τι μανία καταδιώξεως; Κι όμως υπάρχει λόγος! Πολλές δεκαετίες τώρα υπάρχει το «σλαβομακεδονικό» λόμπυ, πανίσχυρο στον Καναδά, ισχυρό στην Αυστραλία, ισχυρό στις Η.Π.Α. Αυτό το λόμπι δουλεύει γι’ αυτό που λέγεται η «Μεγάλη Μακεδονία». Η «Μεγάλη Μακεδονία» που θα περιέχει τη Μακεδονία του Πιρίν, τα Σκόπια και την Ελληνική Μακεδονία. Η προπαγάνδα είναι πολύχρονη, και καλά χρηματοδοτημένη. Αλλά για να πετύχει ένα τέτοιο σενάριο- γιατί σενάριο είναι, δεν λέω ότι θα βγει πέρα, δεν θα το αφήσουμε να βγει πέρα- για να υπάρξει αυτό το σενάριο χρειάζεται μια «άγκυρα», χρειάζεται ένα όχημα αλυτρωτισμού, όπως έχει ειπωθεί, χρειάζεται να υπάρχει κάτι, ένα κράτος που να λέγεται «Μακεδονία». Αυτή είναι η σημασία του να μην υπάρχει στα σύνορά μας κράτος που να λέγεται «Μακεδονία», διότι αποτελεί απειλή εν δυνάμει. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια για τη Βαλκανική χερσόνησο. Ανδρέας Γ. Παπανδρέου.
Αυτά έλεγε πριν 15 περίπου χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου για την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων.Είναι άραγε επίκαιρα; Πρέπει να τα λάβουν υπόψη τους οι πολιτικοί μας; Ας μη ξεχνιόμαστε και μην πέφτουμε στις παγίδες των αμερικανών.
Ν.Τ
Υ.Γ. Η ανάρτηση μέχρι πριν από λίγο(20.30)έτυχε 109 σχολίων.

1 σχόλια:

Τη 2/24/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

άλλο το 1992 και άλλο το 2008...
Κοίτα, αν θέλουν να βάλουν φωτιά στην Μακεδονία οι προστάτες έχουν κι άλλους τρόπους..έλα να δεις τι λέω κι εγώ για το θέμα..

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα