Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Γιαυτό τόση λάσπη...

Ταραγμένο προβλέπεται το 'Ετος του Ποντικιού
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Κινέζοι αστρολόγοι, εξαιτίας της σύγκρουσης του νερού και της γης
Η προσοχή θα πρέπει να γίνει η έκφραση-κλειδί για το Έτος του Ποντικού, το κινεζικό σεληνιακό έτος, που ξεκινά την Πέμπτη, καθώς Κινέζοι αστρολόγοι προβλέπουν οικονομικές και πολιτικές αναταραχές, αλλά και τσουνάμι και επιδημίες. Ο λόγος, σύμφωνα με τους Κινέζους μάντεις, είναι ότι το νερό και η γη -δύο από τα πέντε θεμελιώδη στοιχεία της φύσης σύμφωνα με τους Κινέζους- βρίσκονται σε σύγκρουση το 2008.
«Η Γη κυριαρχεί συνήθως του νερού, αλλά δεν είναι αρκετά ισχυρή για να νικήσει τον ποντικό, που συμβολίζει τα πανίσχυρα νερά του Γιανγκτσέ», λέει ο Ρέιμοντ Λο, δάσκαλος του φενγκ-σούι στο Χονγκ Κονγκ.
Εκατομμύρια Κινέζοι σε όλο τον κόσμο αναμένουν με αγωνία την έναρξη της γιορτής, που διαρκεί μία ολόκληρη εβδομάδα. Από το Πεκίνο στην Μπανγκόκ και από το Σίδνεϊ στη Σεούλ, οι δρόμοι θα στολισθούν με κόκκινες και χρυσές γιρλάντες.
Διανύουμε λοιπόν ήδη, από την Πέμπτη που μας πέρασε, το έτος του Ποντικιού(όχι βρέ του υπολογιστή, του κανονικού) ή του αρουραίου αν προτιμάτε και όπως διαβάζετε τα πράματα δεν είναι καθόλου καλά, κατα πως λένε οι Κινέζοι μέντιουμ και άλλες συναφείς ειδικότητες. Τώρα βέβαια με μια εντελώς αυθαίρετη ερμηνεία των λεγομένων τους, μπορούμε να πούμε ότι το νερό με τη γη είναι σε μια συνεχή "προστριβή" και μια αέναη σύγκρουση, αλλά είπαμε, αυθαίρετη ερμηνεία, μια και όχι μόνο δεν ξέρουμε τους νόμους του φένγκσούι, αλλά ούτε καν κινέζικα. Ε, εντάξει μην το πάρετε και κατάκαρδα, από προβλέψεις πια έχουε χορτάσει. Με δύο πράγματα χορταίνουμε εδώ εμείς σε αυτή τη χώρα της σύγκρουσης λάσπης και λυμάτων, με προβλέψεις και με υποσχέσεις. Δεν ξέρω τι λένε για το έτος αρουραίου οι Κινέζοι, ξέρω όμως πώς θα τη βγάλουμε και φέτος εμείς οι...αρούρηδες!

1 σχόλια:

Τη 2/09/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

H Samantha Fox στην Αθήνα.
Περρισσότερα στο
myitalodisco.blogspot.com

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα