Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Τζιρο-σέξουαλ

Στο limit up ο ετήσιος τζίρος του... σεξ στην Ελλάδα
Υπολογίζεται σε δύο δισ., με την πορνεία να κατέχει το ένα δισ. ενώ sex shops, αγορά προφυλακτικών, ερωτικών ταινιών, φαρμάκων το υπόλοιπο
Tου Λεωνιδα Στεργιου / Lstergiou@kathimerini.gr
Στα 2 δισ. ευρώ υπολογίζεται στην Ελλάδα ο ετήσιος τζίρος του... σεξ. Το μισό ποσό, περίπου 1 δισ. ευρώ, αφορά την πορνεία. Το υπόλοιπο αφορά τον τζίρο που πραγματοποιούν δραστηριότητες που σχετίζονται με το σεξ, όπως είναι τα sex shops, η αγορά προφυλακτικών, ερωτικών ταινιών, φαρμάκων, περιοδικών κ.λπ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο μέσος τζίρος ενός sex shop στην Αθήνα κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 15.000 ευρώ τον μήνα, ενώ μόνο η διαφημιστική δαπάνη των «ροζ τηλεφώνων» ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Η αγορά προφυλακτικών υπολογίζεται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι από το 1 δισ. ευρώ που αφορά την πορνεία, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά τη συντήρηση ενός πολυπληθούς «δικτύου». Αυτό αφορά κυρίως την εξαναγκαστική πορνεία. Ενδεικτικό είναι ότι σχεδόν 180 εκατ. ευρώ αφορούν τη διαφθορά, δηλαδή σε διάφορα «λαδώματα» προκειμένου να εισέλθουν και να «εργαστούν» αλλοδαπές γυναίκες στην Ελλάδα.
Από τον ετήσιο τζίρο του 1 δισ. ευρώ της πορνείας μόνο τα 150 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι καταλήγουν στις εκδιδόμενες γυναίκες. Δηλαδή τα ποσά που απολαμβάνει η διαφθορά μέσω της πορνείας στην Ελλάδα είναι περισσότερα από εκείνα που φτάνουν στις εκδιδόμενες γυναίκες. Τη μερίδα του λέοντος απολαμβάνουν οι εκμισθωτές, οι διακινητές και οι πορνολογητές. Σε αυτούς καταλήγουν πάνω από 320 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Και όλα αυτά με περίπου 1,2 εκατ. Ελληνες πελάτες και περίπου 15.000 εκδιδόμενες γυναίκες. Αλλά οι πελάτες αυτοί πραγματοποιούν σχεδόν 20 εκατ. επισκέψεις τον χρόνο!Τα στοιχεία αυτά έχουν προκύψει από ειδικές έρευνες που έχουν εκπονήσει πανεπιστήμια και γυναικείες οργανώσεις στην Ελλάδα, ενώ επιβεβαιώνονται και από εκτιμήσεις αρμοδίων διωκτικών αρχών.
΄Οπλα, ναρκωτικά, πορνεία, οι τρείς πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας και παραοικονομίας και εμείς σαν χώρα όπως βλέπετε συμβάλλουμε πολύ "σοβαρά" σε αυτό το παγκοσμιοποιημένο φαινόμενο. Κατά τα άλλα"πνεύμα και ηθική" κι άγιος ο Θεός.

1 σχόλια:

Τη 1/27/2008 , Ο χρήστης Blogger ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Παρολο που οι Ελληνες γαμανε στα μπουρδελα...γιατι εχουν ολοι τους τοσα πολλα νευρα;;;;

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα