Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

΄Οταν το μέγεθος δεν μετράει


'Ιδια τιμή για όλους τους στηθόδεσμους, ανεξαρτήτως μεγέθους, στη Βρετανία
Σαράντα χρόνια μετά την εποχή που οι φεμινίστριες έκαιγαν τους στηθόδεσμούς τους, οι Βρετανίδες κέρδισαν άλλη μια μάχη στον αγώνα για ισότητα, αυτή τη φορά μεταξύ των γυναικών με «πλούσια προσόντα» και των υπολοίπων.
Η εταιρεία Asda, η δεύτερη μεγαλύτερη λιανική εταιρεία τροφίμων στη Βρετανία, η οποία ανήκει στην αμερικανικό γίγαντα Wal-Mart, ανακοίνωσε ότι δεν θα χρεώνει πλέον περισσότερο τις γυναίκες που αγοράζουν στηθόδεσμους μεγαλύτερου μεγέθους της μάρκας George.
«Βάζουμε τέλος μια και καλή σε μία από τις τελευταίες διακρίσεις - αυτή που γινόταν εις βάρος των γυναικών με μεγαλύτερο στήθος», σημειώνει η διευθύντρια της μάρκας Φιόνα Λάμπερτ. «Στο εξής, όλοι οι στηθόδεσμοι της George θα έχουν ακριβώς την ίδια τιμή» ανεξαρτήτως μεγέθους, κατέληξε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν θα διαφωνήσω με το μέτρο αυτό υπέρ της ισότητας, γιατί γενικά υπέρ της αρχής, αλλά εδώ πρόκειται για ποσότητα υλικού. Πώς είναι δυνατόν μια κυρία με μικρό στήθος να πληρώνει το ίδιο με μια που κατέχει πληθωρικό; Η ίδια ποσότητα υλικού χρειάζεται για την κατασκευή ή το ίδιο βάρος και πίεση δέχονται οι σχετικές ραφές; Εντάξει ισότητα-ισότητα, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα(αν και το συγκεκριμένο σημείο του γυναικείου σώματος δεν γίνεται να...ισοπεδωθεί!
Παρεπιπτόντως, η κοπέλα της φωτογραφίας όχι μόνο ανάγκη στηθόδεσμου δεν έχει όπως βλέπετε, αλλά βρήκε θήκη και για τη μπύρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα