Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Δύο μέτρα, δυό σταθμά

Αυξήσεις έως 14% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μανωλάς
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ στα εισιτήρια των πλοίων με τις ευλογίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αποφάσισαν οι ακτοπλόοι. Αν και βρισκόμαστε ακόμα στην καρδιά του χειμώνα, οι οικονομικές υπηρεσίες των εταιρειών σχεδιάζουν ήδη τα τιμολόγια που θα ισχύσουν τη θερινή περίοδο και τα οποία αναμένονται τσουχτερά.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα εισιτήρια πρόκειται να πάρουν την ανηφόρα με αφορμή την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν τις λεγόμενες «γραμμές- φιλέτο», τα δημοφιλή δηλαδή δρομολόγια στο Αιγαίο. Έτσι, όσοι ταξιδέψουν το καλοκαίρι στις Κυκλάδες θα πληρώσουν εισιτήριο τουλάχιστον κατά 8% ακριβότερο σε σχέση με πέρσι. Στις θέσεις VΙΡ των ταχύπλοων και στα κόμιστρα μεταφοράς των οχημάτων οι αυξήσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες- δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να προσεγγίσουν το 12% ή και το 14%.
Μου ήρθε στο νου εκείνο το παλιό τραγούδι του Δήμου Μούτση:"κάθε φορά που η ζωή μας ακριβαίνει-τι περίεργη λιτότης δύο μέτρα, δυό σταθμά..." για το πόσο "αυτόματα" το όποιο κόστος προστίθεται, αλλά το πόσο αδιάφορα έως προκλητικά η αγοραστική μας δύναμη μειώνεται χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται. Η εισοδηματική πολιτική εδώ και χρόνια κινείται στο 3 και κάτω(τοις εκατό εννοώ και κάτω απ΄αυτό όχι στα 3 και κάτω απ΄ αυτά)σε μια στασιμότητα ένδειας, μιας μεμβράνης τόσο εύθραυστης, αλλά και τόσο ελαστικής που μας κρατάει με το ζόρι να μην σπάσει. Αυτό σαν πρώτη είδηση, τα αναλυτικά θα έρθουν αργότερα, φαντάζομαι εκεί κοντά στο Πάσχα, για να "δένουν"και με το...σούβλισμα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα