Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Ι.Χ. πανηγύρια

Μαλλί της γριάς από αγαπημένες καραμέλες
Αν σας αρέσει να τρώτε αέρα μαζί με ζάχαρη τότε θα λατρέψετε το Ame de Watame που φτιάχνει μαλλί της γριάς από τις αγαπημένες σας καραμέλες. Βάζετε τις αγαπημένες σας καραμέλες με όποια γεύση θέλετε μέσα στην κατάλληλη υποδοχή και 3 λεπτά αργότερα έχετε μαλλί της γριάς με γεύση τη συγκεκριμένη καραμέλα. Το μίξερ λιώνει την καραμέλα που έχετε τοποθετήσει και δημιουργεί το ζαχαρο-ύφαντο γλύκισμα. Νομίζω με αυτό το μηχάνημα θα κάναμε θραύση στα πανηγύρια. «Μαλλί τα γριάς με γεύση καρπούζι έχωωωωωωωωω». Όμως μην σπεύσετε να μας κλέψετε την ιδέα, προς το παρόν το Ame de Watame πωλείται μόνο στην Ιαπωνία.
Από τα νεανικά μας χρόνια(εντάξει προ αμνημονεύτων...και βάλε)ξέραμε και δοκιμάζαμε κάθε φορά στα πανηγύρια το "μαλλί της γριάς", την γνωστή διαδικασία "αεροποίησης" της ζάχαρης, που γίνεται-αναλόγως τον μάστορα βέβαια-ένα μεγάλο σχήμα σαν γκρίζες τρίχες, αρκετά γευστικό-τότε-και αρκετά επιβλαβές δι ημάς-σήμερα.
Τώρα έρχεται η βιομηχανία που όλα τα σφάζει-όλα τα μαχαιρώνει να χαλάσει κι αυτή τη μαγεία του πανηγυριού(ίσως επειδή η εποχή μας είναι γενικώς για τα πανηγύρια)και να δημιουργήσει το μηχάνημα-οικιακό σκεύος, δια του οποίου θα μπορούμε μόνοι μας κατ΄οίκον(και αυτό)να παρασκευάζουμε μαλλί της γριάς από τις αγαπημένες μας καραμέλλες. Πάει κι αυτή η μαγεία, αχ αυτοί οι Ιάπωνες, τι θα βγάλουν ακόμη.

2 σχόλια:

Τη 1/24/2008 , Ο χρήστης Blogger Never-nobody-nothing είπε...

Asxeto alla Απιστευτο

http://potekaneistipota.blogspot.com/2008/01/blog-post_24.html

 
Τη 1/24/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Γιατί μωρέ; Πλάκα έχει το συστηματάκι. Το θέμα είναι τι γεύση θα έχει το αποτέλεσμα, όχι τι όψη...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα