Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Υπάρχουν ΖΩΕΣ και...ζωές!



Τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ που στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, εξέφρασε η διεθνής κοινότητα
news247 Δεκέμβριος 15 2012 08:54

       Σε ανακοίνωσή της, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, έκανε λόγο για "σοκ" και "φρίκη", ενώ για αποτρόπαια πράξη κάνει λόγο σύσσωμη η διεθνής κοινότητα.«Θέλω να εκφράσω το πόσο έχω σοκαριστεί μετά το τραγικό μακελειό στο σχολείο στο Κονέκτικατ σήμερα. Η σκέψη μου είναι στα θύματα, τις οικογένειές τους και τον αμερικανικό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», αναφέρει η Κάθριν Άστον.
       «Με μεγάλη έκπληξη και φρίκη πληροφορήθηκα για το τραγικό μακελειό στο Κονέκτικατ», αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σημειώνοντας πως «νέες ζωές, φορείς ελπίδας καταστράφηκαν».«Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και εμού προσωπικά, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της φοβερής τραγωδίας», προσθέτει.


   






Τραγωδία με λαθρομετανάστες ανοικτά της Λέσβου


    Δεκαοχτώ σοροί έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής ανοιχτά της Λέμβου, όπου την Παρασκευή ναυάγησε πλοιάριο με λαθρομετανάστες . Το μεσημέρι της Παρασκευής, ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής, περισυνελέγη από το Λιμενικό Σώμα 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται. Σε κατάθεσή του, ανέφερε ότι χθες Παρασκευή, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή. Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανετράπη.
   ΄Οπως μπορείτε να διαπιστώσετε από την σύγκριση των δύο θλιβερών περιστατικών-ειδήσεων, υπάρχει πλήρης δικαιολόγηση του τίτλου. Ναι πράγματι,"υπάρχουν ΖΩΕΣ και ζωές", όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε στη ζωή,αλλά ούτε και στον θάνατο. Η ευρωπαϊκή και διεθνής κοινότητα εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τον θλιβερό απολογισμό της ενέργειας ενός ακόμη άρρωστου ανθρώπου, που προσέθεσε το δικό του μαύρο λιθαράκι στον τραγικό απολογισμό απονενοημένων ενεργειών,που συμβαίνουν κατά καιρούς στις ΗΠΑ και αλλού...
  ....δεν βρήκε όμως ούτε λέξη, αμφιβάλλω αν το έμαθε καν, ότι ένας περίπου ίδιος αριθμός ανθρώπων, χάθηκε στην προσπάθειά του να ξεφύγει από κάποιους άλλους "αρρώστους"της εξουσίας ή του φανατισμού, στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.
   Τελικά... "Υπάρχουν ΖΩΕΣ και...ζωές";
   Μα είναι ζωή αυτή, είναι αυτός κόσμος; 
                         Γιώργος Δ.Σκαπέτης  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα