Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ



Σε μια κατάμεστη ακόμη και με ορθίους αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Καρλοβάσου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-αφιέρωμα στην προσωπικότητα και το έργο του Αλέξη Σεβαστάκη, από τον Σύλλογο Μουσικής και Πολιτιστικής Δημιουργίας ΗΔΥΛΗ.
  
  
                             

   Για την προσωπικότητα και το έργο του Αλέξη Σεβαστάκη, νομικό,συγγραφικό,πολιτικό, μίλησαν κατά σειρά ο φιλόλογος πρών διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου Σάμου Χρήστος Λάνδρος, που κατέθεσε και τις εμπειρίες του από τη χρόνια φιλία και συνεργασία του με τον Αλέξη Σεβαστάκη, η συγγραφέας κα Νίτσα Κιάσσου, φανερά συγκινημένη, που περιέγραψε περισσότερο το συγγραφικό του έργο,παραπέμποντας σε διάφορα γραπτά του και η επίσης συγγραφέας κα Ελσα Χίου, που επικέντρωσε την τοποθέτησή της στον θεατρικό μονόλογο που ακολούθησε με τίτλο «Απόλογος»που είχε ετοιμάσει η θεατρική ομάδα «Δονούσα» και απέδωσε άψογα η ηθοποιός κα Γλυκερία Κατέρη.
 Μετά το θεατρικό δρώμενο ακολούθησε μικρό μουσικό πρόγραμμα με γνωστά κι αγαπημένα και στον τιμώμενο τραγούδια, με τον-και συνάδελφο του Αλέξη Σεβαστάκη- Σταύρο Μιχαλόπουλο στο ακορντεόν και στα φωνητικά τον Σπύρο Ζωχιό και την Μόνικα Βάϊχολντ.
   Αναμφισβήτητα ήταν μια βραδιά υπέροχη από κάθε άποψη, μια βραδιά μνήμης και απόδοσης τιμής σε μια μεγάλη προσωπικότητα της Σάμου, με ανεκτίμητη ιστορικά και πολιτισμικά προσφορά στον τόπο μας, στον νομικό-συγγραφέα-ερευνητή-αγωνιστή πολιτικό Αλέξη Σεβαστάκη.
 ΄Ηταν μια οφειλόμενη τιμή σε αυτόν τον καθ΄ όλα πνευματικό άνθρωπο από την γενέτειρά του το Καρλόβασι, μετά από τις πριν από χρόνια ασχήμιες με την μετακίνηση της προτομής του μαζί κι αυτής του Γιάννη Ρίτσου από την πλατεία Καρλοβάσου εντός της αίθουσας εκδηλώσεων. ΄Ισως κάποιοι  δια της εκδήλωσης αυτής να ένοιωσαν ότι εξιλεώθηκαν, αλλά η τιμή και η δόξα ανήκουν στον Σύλλογο Μουσικής και Πολιτιστικής Δημιουργίας ΗΔΥΛΗ που είχε την πρωτοβουλία, αλλά καιτην αίσθηση του χρέους απέναντι σε μια μεγάλη, εμβληματική μορφή της Σάμου.
             Γιώργος Δ.Σκαπέτης
       Τιμημένος με την φιλία του Αλέξη 

1 σχόλια:

Τη 11/20/2012 , Ο χρήστης Blogger Giorgos Varvakis είπε...

Μπράβο Γιώργη για την ανάρτηση!!! Ήταν πραγματικά οφειλόμενη η τιμή, για το ήθος, την προσωπικότητα, το έργο και το ανάστημα αυτού του ανθρώπου!!
Συγχαρητήρια στην ΗΔΥΛΗ που πήρε την πρωτοβουλία και πραγματοποίησε την υπέροχη εκδήλωση.
Μακάρι να ήμουν κι εγώ εκεί..

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα